Предстоящи събития на 30 март 2018
Секция: Предстоящи събития
30 Март 2018 07:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 30 март 2018

/КРОСС/ ***

София.
От 9.00 часа посланикът ни в Русия Бойко Коцев ще бъде изслушан на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
Омбудсманът Мая Манолова ще връчи Годишния доклад на институцията за 2017 г. на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Експо" ще се състои „Cloud and Blockchain Forum Bulgaria 2018".

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на СГС ще гледа делото срещу Валентин Д., Лина А. и Мая С. за длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София.
От 9.30 часа в Конгресен център „Глобус" (сградата на КНСБ) ще бъдат представени всички правила и изисквания по новия Общ европейски регламент за защита на личните данни - GDPR (General Data Protection Regulation).

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа ще бъде представена нова инициатива „RUN4EU".

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Т. , Полина Т. и др. за образуване у ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Н., Томи Х. и Стоян С. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Конферентна зала в Център за изследване на демокрацията ще се състои кръгла маса на тема „Противодействие на корупцията в частния сектор".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА Сдружение „Инициатива Единение" ще даде пресконференция на тема „100 години разделение стигат! Време е за единение".

***
София.
В 11.00 часа, БСП - София, фондация „Братя Василеви" и СПС „Защита" ще отбележат деня, в който е извършена най-тежката бомбардировка над София, като поднесат цветя и венци пред паметника на загиналите и пострадалите от бомбардировките софиянци (между югоизточното крило на храм-паметника „Св. Александър Невски" и Народното събрание).

***
София.
От 14.00 часа в БТПП ще се състои кръгла маса на тема „Иновативни подходи в алтернативния туризъм в Република България".

***
София.
От 16.00 часа в МВР, министър Валентин Радев ще даде редовен месечен брифинг.

***
Стара Загора.
От 15.30 часа в зала 203 на Общината министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще проведе пресконференция след проведени срещи с ръководството на Община Стара Загора, директори на училища и предприемачи.

***
София.
От 13.00 часа в 125 СУ "Боян Пенев" , София 1784, ж.к. Младост 1, ул. "Никола Генадиев" №1, членове и представители на Комисията за защита от дискриминация ще се срещнат с ръководството на училището, за да представят Националната кампания „Достъпна България".

***
София.
От 13.30 часа 28 състав на СГС ще гледа делото срещу Евгени Е. и Петър С. (бивши агенти от ДАНС, чл. 357 НК).

***
София.
В Столичната библиотека акад. Умберто Галимберти ще изнесе лекция.

***
София.
От 18.00 часа в Дома на Европа в София ще се даде старт на тридневната конференция „Модел Европейски съюз" 2018, организирана от Американския университет в България.

***
Асеновград.
В 10.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се открие изложба на децата от ДГ „Дружба" и кампанията „Капачки за бъдеще".

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22-ри септември" ще се състои заседание на Общинския съвет.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в новата зала „Орфей", в парк „Македония" ще се проведе „Bluess&Jazz Blagoevrgad".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център Морско казино, зала "Петя Дубарова", ще се състои представяне на романа "Кралят Орел" на бургаския автор Владимир Ганев.

***
Варна.
От 10.00 часа в Концертната зала ДОЛ „Черноморски", СОК „Камчия", ще бъде открито двадесет и четвъртото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Диньо Маринов" - Варна, 2018 г. за изпълнители на народна музика: певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли.

***
Варна.
Група кораби от Военноморските сили на Република Турция ще бъде на посещение във Варна. Командирите им ще се срещнат с областния управител на Варненска област, с кмета на Община Варна и с командира на Пункт за базиране Варна.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Димитър Колев ще има приемен ден.

***
Варна.
От 14.00 часа ще се проведе 44-та Национална младежка астрономическа конференция.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Олимпиада по испански език.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в ритуална зала на Община Велико Търново ще се проведе Дискусия за защита на личните данни .

***
Габрово.
От 11.00 часа на път II-44 - на изхода на Севлиево в посока Габрово ще бъде направена символичната първа копка на рехабилитацията на 14.6 км от път II-44 Севлиево - Драгановци.

***
Габрово.
В Габрово, ще се проведе Втората сесия на XIV Национален събор на Българския младежки Червен кръст. Официалното откриване ще се състои в Актовата зала на Национална Априловска гимназия от 16.30 часа. Съборът ще продължи до 1 април.

***
Горна Оряховица.
От 13.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще се проведе XI-та Младежка национална среща „Дигиталните технологии и младите хора".

***
Добрич.
От 10.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" Весела Фламбурари, детска писателка, ще представи първата книга на бутиковото ателие за българска детска литература „Горната земя" - „Бебето".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" по повод 70-годишнината от рождението на поета Йордан Кръчмаров /1948-1986/ ще се проведе литературна среща, на която за първи път добричката публика ще чуе песни по стихове на поета, композирани от Деян Димитров, в изпълнение на Красимир Костадинов /Червения/ - саксофон, Красимир Димитров - соло китара и Деян Димитров - ритъм китара и вокал.

***
Дупница.
От 10.00 часа в залата на Община Дупница ще се проведе заседание на Общински съвет.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа във Възрожденското училище ще бъде поставено началото на инициативите по повод Седмицата на гората.

***
Плевен.
От 10.00 часа ДФ „Земеделие" - РА организира „Ден на отворени врати" в областната дирекция на фонда.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала №1 на Апелативния съд ще се произнесе съдебен акт по делото срещу Ахмед Муса и още 12 подсъдими.

***
Пловдив.
В 16.00 часа в Аудитория 8 на Медицинския университет ще се състои откриването на научната конференция „Наука и Младост".

***
Свищов.
От 17.00 часа в Художествена галерия „Николай Павлович" ще бъде открита Ретроспективна изложба на свищовския художник Ангел Ботев.

***
Сливен.
В 12.00 часа в зала „Сливен" ще се състои тържествен концерт, а след това и благотворителна дискотека по повод празника на Професионална гимназия по икономика „Д-р Димитър Табаков".

***
Сливен.
От 17. 00 часа в зала „Май" на община Сливен ще бъде представена автобиографичната книга на Стефан Данаилов „Романът на моя живот".

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в Общинската спортна зала „Иван Вазов" в Стара Загора ще се проведе Деветото издание на Международния турнир по свободна и класическа борба „Динко Петров" за момчета и кадети.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се играе постановката „Следобедни игри".

***
Търговище.
От 17.00 часа на сцената на площад „Свобода" пред сградата на местната администрация ще бъде организирана празнична проява по случай Лазаровден.

***
Шумен.
От 09.00 часа в Съдебната палата продължава поредното заседание по делото за влаковата катастрофа в Хитрино.

***
Шумен.
От 11.00 часа в заседателната зала на РДГ Шумен Регионална дирекция по горите - Шумен организира пресконференция.

***
Шумен.
От 11.00 часа в актовата зала на Средно училище „Йоан Екзарх Български" ще бъде организирано информационно събитие „Младите хора и българското европредседателство".

***
Шумен.
От 11.00 часа пред ДКТ „Васил Друмев" ще се състои тържественото откриване на 13-тите Национални ученически театрални празници.