Привикаха посланиците на Западните страни в Министерството на външните работи на Русия
Секция: Русия
30 Март 2018 14:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Привикаха посланиците на Западните страни в Министерството на външните работи на Русия

/КРОСС/ В петък Министерството на външните работи на Русия ще връчи на посланиците на страните, изгонили руски дипломати, протестни ноти и ще обяви ответни мерки на техните действия.Това съобщиха от руското външно ведомство, предава ТАСС.

„На 30 март в МВнР на Русия се привикват ръководителите на акредитираните в Русия дипломатически мисии на редица страни, предприели неприятелски действия по отношение на Русия „в знак на солидарност" с Великобритания за т.нар. дело Скрипал.

На посланиците ще бъдат връчени протестни ноти и ще им бъдат обявени ответните мерки на руската страна", информираха от руското министерство.

Както предава кореспондента на ТАСС, в централната сграда на МВнР на Смоленския площад вече са пристигнали посланиците на Германия, Франция, Полша и Италия, както и ръководителите на дипломатическите представителства на Нидерландия, Албания, Румъния, Украйна, Латвия, Литва и Македония.

По-рано руското дипломатическо ведомство бе посетено от британския посланик Лори Бристоу, който не разкри целта на визитата си.