Българин излиза за световна титла в София
Секция: СПОРТ
30 Март 2018 20:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българин излиза за световна титла в София

/КРОСС/Данаил Станоев ще спори за световната титла на WBC CISBB (на славянските народи) в първата по рода си гала вечер на професионалния и аматьорския бокс. Тя ще се проведе на 21 април в зала "Овергаз Арена" в София. Специален гост и супервайзер на събитието ще бъде президентът на организацията и член на УС на WBC Владимир Николаевич Ляптев.

За пояса Станоев, чийто мениджър е Венцислав Георгиев, ще боксира срещу Евгений Алейник от Беларус в категория до 59 килограма в 12 рунда по 3 минути. При успех българинът не само ще запише 11-ата си победа в кариерата, но ще си направи и добър подарък за 30-ия си рожден ден, който ще отпразнува 10 дни по-рано.

Станоев е многократен държавен шампион по кикбокс и муай тай, а в професионалния бокс е от 2014 година. Той има баланс от 10 победи и 3 загуби и е носител на пояса на профипромоутърите от Англия за 2016 година, което го изведе на водещи позиции в ранглистите и му даде шансове да атакува титли от ранга на световен шампион на WBC CISBB.

Освен мача за титлата, в гала вечерта ще бъдат включени още 6 рейтингови срещи на професионалисти, две от които ще се играят в 6 рунда, а останалите 4 - в 4 рунда. Зрителите в зала "Овергаз Арена" ще видят и два мача на аматьори. За участие в тях организаторите обмислят да поканят водещите ни национали Даниел Асенов (52 кг) и Петър Белберов (+91), които с успех играят в WSB профисериите на AIBA.

Първата по рода си гала вечер на професионалисти и аматьори у нас се организира от Българския професионален боксов съюз с президент Никола Николов и с дейното участие и подкрепа на президента на БФБокс Красимир Инински.