Мъж е в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода, след като пил натурален сок
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Март 2018 22:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж е в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода, след като пил натурален сок

/КРОСС/ Млад мъж приет в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода, след като пил натурален сок, съобщи Нова Телевизия. 23-годишно момче си купува натурален сок от столична бензиностанция.

В болницата му правят изследвания, които показват зачервяване на лигавицата на устната кухина, както и повърхностни промени на хранопровода и стомаха. Според пострадалия това са последствията от глътката сок. Дали това е така обаче, лекарите не могат да потвърдят. На този въпрос отговор търсят и от Българската агенция по безопасност на храните.

Резултати от тази проверка ще има другата седмица. А от фирмата-производител на натуралния сок са категорични, че, ако проверката докаже, че имат вина ще поемат отговорност. Но според тях изгарянето няма как да е от техен продукт.

Единственият химикал, които използват е натриева основа. С нея се мият машините преди да започне производството. Партидата, част от която е и сокът, от който потърпевшият твърди, че се е изгорил, е произведена преди около година. Една партида е 40-50 хиляди бутилки. Затова от фирмата смятат, че, ако в една бутилка беше попаднала основа, то щеше да има и в другите.

Екип на NOVA потърси и бензиностанцията, откъдето е купен натуралният сок. От там ни отговориха, че оказват пълно съдействие на разследващите. А Междувременно - „във всички обекти на компанията наличните количества за продажба и доставки на консумирания продукт са блокирани". Днес пострадалият мъж е напуснал болницата. По собствено желание.