Владимир Путин и Еманюел Макрон са обсъдили предстоящата визита на френския президент в Русия през май
Секция: Русия
06 Април 2018 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин и Еманюел Макрон са обсъдили предстоящата визита на френския президент в Русия през май

/КРОСС/ Президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон са обсъдили предстоящата през май визита на френския президент в Москва в хода на телефонен разговор, проведен в петък, предава ТАСС.

„Засегнати са актуални въпроси от руско-френските отношения, включително предстоящата визита на Еманюел Макрон в Русия през май", се казва в съобщение от пресслужбата на Кремъл.

По-рано се разбра, че Макрон ще посети Русия на 24-25 май. Той има намерение да участва в Петербургския международен икономически форум (ПМИФ) в качеството на почетен гост. Друг изтъкнат гост на форума ще бъде японския премиер Шиндзо Абе, а на него ще пристигнат и телегации от Франция, Япония, Швейцария и Катар. Очаква се участието и на големи компании от САЩ, Саудитска Арабия и други страни, припомнят от руската агенция.

Путин е информирал Макрон за детайли от срещата си с президентите на Турция и Иран Реджеп Таийп Ердоган и Хасан Роухани за Сирия. Той е обърнал внимание на френския президент, че е много важно да се окаже хуманитарна помощ на Сирия.