Все още не е ясен мотивът за нападението в Мюнстер
Секция: СВЯТ
08 Април 2018 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Все още не е ясен мотивът за нападението в Мюнстер

/КРОСС/ Изключен е ислямски тероризъм при нападението в Мюнстер. Все още обаче се изявсняват мотивите за кървавия акт на насилие, както и дали извършителят е имал съучастници. Това твърдят източници от германското разузнаване, предадоха световните информационни агенции. 

На този етап се потвърждава версията, че нападателят е германец с психически проблеми, роден през 1969 година, каквито публикации се появиха в местната преса. Известно е, че е правил опити за самоубийство и е имал намерение да пробва отново. Имал е проблеми в работата си, а в миналото се е занимавал с наркотрафик

Припомняме, че вчера бус се вряза в тълпата в западния германски град. Загинаха най-малко трима души, а други 30 бяха ранени. Според различни версии, жертвите са 3 или четири. Нападателят се самоуби с огнестрелно оръжие. 

Отцепен бе районът на централна гара, като полицията предупреди живеещите там да стоят по домовете си. Взривно устройство не е било открито.

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон вече осъдиха атаката и изразиха съболезнования за жертвите.