Арестуваха зрелищно кметът на "Младост"
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Април 2018 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арестуваха зрелищно кметът на "Младост"

/КРОСС/ Кметът на район „Младост“ в София Десислава Иванчева беше арестувана преди минути. Тя е била задържана за подкуп от маскирани полицаи с качулки. Според Нова телевизия у нея са намерени 70 хил. евро, а тя е поискала 250 хил. евро за издаване на разрешително за строеж. По непотвърдена информация кметицата била готова за рекордните 2 500 000 да хариже най-апетитните имоти в Младост на строителни предприемачи.

Зрелищния арест е станал на бул. „Васил Левски“ пред Спортната палата и се ръководи от служителите на новия Антикорупционен орган (КОНПИ). В момента се извършват и обиски в община „Младост“. Иванчева е арестувана пред сградата и стои с белезници. Окована е и заместничката на Иванчева, както и посредници при подкупа.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров публикува във "Фейсбук" снимка от ареста. 

Специализираната прокуратура провежда разследване за корупционни престъпления в Община Младост. Това съобщи за Агенция „Фокус“ прокурор Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор. „Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). В момента се извършват претърсвания и разпити на свидетели“, коментира Арнаудова.

Снимки: Фейсбук