Предстоящи събития на 21 април
Секция: Предстоящи събития
21 Април 2018 09:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 21 април

/КРОСС/ ***

София.
От 09.30 часа на входа на Борисовата градина откъм Орлов мост (до чадърите) инспектор Петър Иванов, служител в Дирекция „Жандармерия", вторият пострадал при инцидента по време на мача „Левски" - „ЦСКА-София" на 18 април т.г., ще се срещне с представители на медиите.

***
София.
От 11.00 до 14.00 часа на Женския пазар, в градинката на ъгъла на ул. „Лозенград" и ул. „Стефан Стамболов", „Пазари Възраждане" ЕАД и ОП „Екоравновесие" организират информационен ден, който има за цел за запознае гражданите с ползата от регистрацията и кастрацията, както и отговорността към домашните любимци и към бездомните кучета и котки. Инициативата е част от кампанията „Подари си приятел на Женския пазар".

***
София/Пловдив/Бургас/Варна.
В 11.00 часа едновременно в 4-те най-големи града у нас - София, Пловдив, Варна и Бургас ще се състои велопоход „Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия. Начални точки: Бургас - площад „Тракия"; Пловдив - от площад „Съединение"; София - пилоните на НДК; Варна - вход на Морската градина.

***
София.
От 11.00 часа в „Рейнбоу плаза" ще се проведе заключителният концерт на третото издание на конкурсите „БУКЕТ - 2017/2018", които се
провеждат под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
***
София.
От 13.00 часа в Спортeн комплекс - Технически университет в рамките на два дни ще се проведе VI Национален Пациентски Спортен Фестивал „Играй с мен" за хора с увреждания от различни възрасти, отдадени на спорта.

***
София.
От 16.00 до 22.00 часа Астрономическата обсерватория на Софийския университет „Св. Климент Охридски" (в Борисовата градина) ще бъде отворена със вход свободен и с разнообразна програма от кратки лекции на достъпен език и възможност за наблюдения на Слънцето и Луната при ясно небе.

***
София.
От 19.00 часа Кино „Люмиер Лидл" ще бъдат връчени наградите на Третото издание на филмовия фестивал „Мaster of Art".

***
София.
От 20.00 часа в Детския център на Столична библиотека за втора поредна година ще се състои „Объркани приказки със Смехоранчета". От библиотека канят малки и пораснали читатели, както и техните родители да вземат участие във вълшебната нощ, в която книгите оживяват.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концертът на иконата на френската музика с български корени Силви Вартан.

***
София.
От 20.00 часа Централният военен клуб в София ще бъде домакин на благотворителен пролетен бал в подкрепа на първото издание на Лятната академия по изкуствата, която ще се проведе между 1 и 9 септември на нашето Черноморие.

***
Асеновград.
В 12.00 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов" ще стартира поход до Асеновата крепост като част от Националната кампания срещу рака на гърдата „От любов към живота".

***
Благоевград.
От 09.00 часа в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград (сградата на Младежки дом), ученици ще защитават своите
научни разработки, участващи в конкурса „За хляба наш".

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „Народни будители" ще бъде представянето в конкурса на част „Обреди и драматизации" в рамките на „За хляба наш".

***
Благоевград.
На 21 април се навършват 167 години от рождението на българския революционер Георги Измирлиев. От 11.00 часа ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на героя на едноименния площад.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей ще се проведе III Национална хорова инициатива на БХС „България пее".

***
Благоевград.
В 15.30 часа ще се проведе конкурсите „Млад дизайнер" и „Слънцето в житния клас" в рамките на „За хляба наш".

***
Благоевград.
От 18.00 часа е началото на тържествената част на ХХ Национален ученически празник „За хляба наш..." , в която ще бъдат връчени наградите на отличените участници.

***
Бургас.
От 11.00 до 19.00 часа в МОЛ Бургас Плаза ще се състои третото издание на изложението „Зона Здраве".

***
Бургас.
В 12.00 часа в Конферентен център на Бургаски свободен университет ще бъде открита Първа национална Монтесори конференция.

***
Бургас.
В КЦ „Морско казино" ще се проведе двудневен пролетен празник, посветен на Деня на земята.

***
Бургас.
От 16.00 часа в зала 1 на Младежки културен център - Бургас, поетесата Елка Василева ще представи пред широката публика книгата „Школа по дух", посветена на 70 години от създаването на бургаския детски хор „Милка Стоева".

***
Бургас.
От 18.30 часа в залата на Културен дом на Нефтохимика ще се проведе концерт в рамките на инициативата „България пее".

***
Варна.
В СОК „Камчия" ще се състои Втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие, организиран от Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна.

***
Варна.
От 16.00 часа в Клуб на ВМРО - Варна с адрес гр. Варна, ул. "Цар Симеон I" 26 ще се състои пресконференция с участието на Ангел Джамбазки, представител в Европейския парламент и зам. председател на ВМРО, Искрен Веселинов, народен представител и зам. председател на ВМРО, Иво Пазарджиев, представител на ВМРО Русе и Даниела Пенкова, председател на ЖО на ВМРО Варна. Тема на пресконференцията ще бъдат актуални национални въпроси, както и създаването на още една квартална структура на ВМРО във Варна.

***
Велинград.
От 10.00 часа на езерото „Клептуза" ще бъде открит Третия детски фолклорен фестивал „Клептузки ритми".

***
Видин.
От 09.00 часа в спортна зала „Фестивална" гр. Видин, заместник-кметът инж. Цветан Асенов ще присъства на откриването на детски футболен турнир за детски градини „Бъдещето на Видин". Награждаването на участниците ще бъде в 13.00 часа.

***
Вършец.
От 09.00 часа в хотел АТА официално ще бъде открита шестата политическа академия на Жени ГЕРБ.

***
Добрич.
В 09.45 часа в ДТ „Йордан Йовков" ще се състои финалният етап на V Национален преглед на фолклорните Ансамбли.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои финалният етап от Петия национален преглед на фолклорните ансамбли.

***
Пазарджик/Село Баня.
В 18.30 часа на площада в панагюрското село Баня ще започне отбелязването на 142 години от събранието на Оборище и 182 години от рождението на поп Грую Бански с историческа възстановка „Заклятието на оборищенци".

***
Пловдив.
В 13.00 часа в зала „България" на Международния панаир ще се проведе редовна отчетна конференция на БСП-Пловдив.

***
Смолян.
В 12.30 часа пред сградата на РЗИ - Смолян, служителите на инспекцията излизат на протест, с искане за по-високи заплата.
***
Стара Загора.
От 08.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски - 1858" ще бъде открит Национален конгрес на есперантските дружества в България.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски" ще се състои „Концерт на есперантски" с участието на художествени колективи при читалището.

***
Хасково.
От 10.00 часа на тенис кортове „Хасково" ще започне двудневен турнир по футбол.

*** Шумен.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО, Искрен Веселинов, депутат и заместник-председател на ВМРО, представители на шуменската организация на партията.