Вестниците пишат...
Секция: Преглед на печата
21 Април 2018 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вестниците пишат...

/КРОСС/ "Колани за всеки автобус с курс над 30 км" - предвижда проектът за новия Закон за пътните превозни средства. Това е казал за вестник "24 часа" Дамян Войновски, зам.-директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Досега в сила е изискването пътниците задължително да слагат колани в автобусите, ако има такива. Вкарването на тези задължения в новия закон стана след катастрофата с автобуса на магистрала "Тракия", при която загинаха 6-има души, уточнява изданието.

"Три нарушения и пак на изпит за книжка" - с това водещо заглавие излиза днешният брой на вестник "Труд". Всекидневникът обяснява, че шофьор, който извърши 3 тежки нарушения за 2 години, ще губи правоспособност и ще трябва пак да ходи на изпит. Преди това обаче ще трябва да премине и курсове, организирани от МВР.

На новите правила, записани в бъдещия Закон за движение по пътищата, публикуван за обществено обсъждане, обръща внимание на първата си страница и вестник "Стандарт". Изданието допълва, че 7 са тежките нарушения, за които ще се взема книжка. Някои от тях са: движение в насрещното платно по магистрала или скоростен път, каране в аварийната лента, шофиране с алкохол над 0,5 промила или под въздействието на наркотици.