Предстоящи събития в страната за 24 април
Секция: Предстоящи събития
24 Април 2018 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 24 април

/КРОСС/ София.

От 13.30 часа в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание.

 

***

София.

От 9.30 часа в залата на Съюза на юристите в България на ул. "Пиротска" № 7 ще се състои международна конференция на тема: „Европейският идентификатор за съдебна практика (ECLI) и въвеждането на отворени стандарти за правни документи в Европа“. На откриването ще присъства министърът на правосъдието Цецка Цачева.

 

***

София.

От 10.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на новия корпус по природни науки „Еврика“ в 51 СУ „Елисавета Багряна“. В 16.00 часа министър Вълчев ще открие Център по природо-математически науки „Акад. Георги Наджаков“ в 18 СУ „Уилям Гладстон“.

 

***

София.

От 9.30 часа в конферентната зала на Дома на Европа (ул. Г. С. Раковски“ 124) ще бъде открита Международна конференция „Документите на комунистическите тайни служби – реалност, образование и памет“.

 

***

София.

От 9.30 часа в Големия салон на Българска академия на науките (ул. „15 ноември” №1) ще се проведе международна конференция „Biodiver-City: Подобряване на биоразнообразието и екосистемните услуги в градска среда за по-устойчиви градове“.

 

***

София.

От 10.00 часа в сградата на Френския институт в София, пл. „Славейков“ №3, зала „Славейков“, ще се проведе втория семинар, част от конкурс „ЕКООБЩИНА“ на тема „Устойчиво управление на битовите отпадъци – от разделното събиране до икономическото и енергийното им оползотворяване”. Гост на събитието ще бъде Николай Кънчев, зам.-министър на околната среда и водите.

 

***

София.

От 10.00 часа в Аула „Раковски” на Военна академия „Г. С. Раковски” ще се проведе Ден за високопоставени гости и медии на Международното компютърно подпомагано учение „ВИКИНГ 18”.

 

***

София.

От 10.00 часа в зала „Триадица 1“ на Гранд Хотел София ще се проведе пресконференция на Сдружението на производителите на електродомакински уреди СЕСЕД България за представяне на актуални данни и тенденции в развитието на сектора на домакинските електроуреди.

 

***

София.

От 10.00 часа ХИПОЛЕНД – националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, съвместно с Българския Червен кръст, ще дари на Клиниката по детска анестезиология и реанимация на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мултипараметричен монитор за неинвазивно изследване на параметри Radical 7, произведен от американската фирма Masimo Corporation.

 

***

София.

От 11.00 часа в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе изслушване на кандидати за обновяване на Комисията за енергийно и водно регулиране.

 

***

София.

От 11.00 часа на пл. "Александър Батенберг" синдикалните организации на КНСБ от Мини "Марица Изток" ще се включат в миньорския протест. В 12 часа миньорите ще протестират пред министерство на енергетиката.

 

***

София.

От 11.00 часа участниците в щафетния супермаратон "Един ден на Витоша" ще дадат пресконференция на Екостационар "Бели брези" на Витоша.

 

***

София.

От 11.00 часа в Пресклуб „България“ на Националния стадион „Васил Лески“ ще се състои пресконференция на българските федерации по бейзбол и по софтбол.

 

***

София.

От 11.00 часа в Betahaus coworking space ще бъдат представени резултатите от първото по рода си социологическо проучване на Асоциацията на архитектите в България за професията на архитекта.

 

***

София.

От 11.00 часа в заседателната зала на Националния археологически институт с музей при БАН ще се проведе пресконференция по повод откриването на изложбата „Спортът в антична Тракия“. Официалното откриване на изложбата ще се състои на от 18.00 ч. в Централна зала на музея.

 

***

София.

От 11.00 часа в зала „Ню Йорк Сити“ на Capital Fort (бул. „Цариградско шосе“ №90) ще бъде представено голямото проучване на групата BNP Paribas Personal Finance – “Observatoire” на тема „Милениумите и магазините – раздялата е далече“.

 

***

София.

От 11.00 часа в Заседателната зала на НАИМ на пл. Атанас Буров № 1 ще се проведе пресконференция по повод откриването на изложбата

„Спортът в антична Тракия“.

 

***

София.

От 12.00 часа в зала №48 на Националната музикална академия ще се проведе дискусия по проблемите на музикалното образование в България.

 

***

София.

От 13.30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание ще се проведе изслушване на кандидатите за длъжността заместник-председател и членове на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

 

***

София.

От 14.00 часа в резиденция „Бояна“ в зала „Триадица“ ще се проведе Европейската конференция “Професионалното образование и обучение - предпочитан избор”. В нея ще участват представители на ЕК, учители, ученици и представители на бизнеса.

 

***

София.

От 14.00 часа в Българската търговско-промишлена палата (БТПП), ул. Искър 9, БТПП ще бъде домакин заедно с Европейския център за икономическа, академична и културна дипломация – CIDIC /Белгия/ на двустранен икономически форум. Във форума ще участват зам.-министърът на икономиката на България Лъчезар Борисов, Посланикът на България в Брюксел Мая Добрева, Посланикът на Белгия в София Франсоа Бонтан.

 

***

София.

От 14.30 часа в Музикалния театър ще се проведе пресконференция по повод премиерата на операта от Асен Карастоянов „Българи от старо време“ и Пролетния оперетен бал.

 

***

София.

От 15.00 часа лидерът на БСП – София Калоян Паргов и народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП – София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

 

***

София.

От 17.30 часа в Литературен клуб „Перото“ за шести път ще бъдат връчени ежегодните награди на името на известната телевизионна режисьорка и водеща, медийна анализаторка, публицистка и преводачка Васа Ганчева.

 

***

София.

От 18.00 часа в Националния етнографски музей ще се открие изложбата „ТРЕПКА БЪЛГАРСКА“.

 

***

София.

От 18.30 часа в Галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио” ще бъде открита изложбата „Ела при мен” на фотографа Яна Лозева.

 

***

София.

От 18.30 часа в зала 42 на НДК поетът–композитор Огнян Георгиев ще представи новата си поетична книга „Погледни ме, но… в очите“.

 

***

София.

От 18.30 часа в Университетския театър на Нов български университет (бул. „Монтевидео“ №21) ще бъде представена премиерата на спектакъла „Плешивата певица“ от Йожен Йонеско.

 

***

София.

От 18.30 часа в Галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио” ще бъде открита изложбата „Ела при мен” на фотографа Яна Лозева.

 

***

София.

В 19.00 часа в Националния дворец на културата ще бъде открита фотоизложбата „България - кино дестинация”.

 

***

София.

От 19.00 часа в „Червената къща“ платформата за ново българско късометражно кино „Контраплан” ще представи анимация с уникална техника и още два филма с провокативно чувство за хумор.

 

***

София.

От 19.30 часа в залата на Руския културно-информационен център ще се състои 10-ата церемония-концерт „Различни, но заедно“.

 

***

София.

От 20.00 часа в звуковия храм Студио 1 на БНР ще се състои събитие на фестивала за нова и авангардна музика „Аларма Пънк Джаз“.

 

***

София.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе концерт „SYMPHONY – JAZZ“.

 

***

Бургас.

От 11.00 часа в залата на Академичния             съвет на Бургаския свободен университет ректорът проф. д.п.н. Галя Христозова ще даде пресконференция по повод стартирането на проект „Българският език в социалните медии“.

 

***

Бургас.

От 19.30 часа в Бургаския свободен университет в зала 208 ще бъде представена книгата „Предприемача“ на Пламен Попов.

 

***

Бургас.

От 19.30 часа в Кукления театър ще се състои премиера на спектакъла „СПИН кралици”.

 

***

Варна.

От 10.00 часа в Университетския медико-дентален център (Варна, бул. Цар. Освободител 84, ет. 5 ) проф. д-р Христина Групчева, ръководител на катедрата по очни и зрителни науки, ще проведе демонстративни очни процедури с модерна апаратура за бързо, контролирано, безболезнено лечение с минимални странични ефекти.

 

***

Варна.

От 14.00 часа в Swiss-BelHotel Dimyat ще се състои среща на заинтересованите държави-членки на ЕС на тема: „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“ с участието на министър Красен Кралев.

 

***

Варна.

От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски” №1 общинският съветник Антоанета Цветкова ще се срещне с граждани.

 

***

Варна.

От 15.00 часа кръстовището на улиците „ Уилям Гладстон” и „Селиолу”, ще започне кампанията на ВОЛЯ по запълване на дупки по улиците в морската столица.

 

***

Варна.

От 15.00 часа в зала на Център „Работа” към Дирекция „Бюро по труда” – Варна (гр. Варна, ул. „Бдин” №6), ще се проведе съвместна пресконференция на Директорите на Регионална дирекция за социално подпомагане - Варна и Дирекция „Регионална служба по заетостта” - Варна.

 

***

Велико Търново.

От 10.30 часа в ПМГ „Васил Друмев“ ще се проведе откриване на нова интерактивна зала.

 

***

Велико Търново.

В 11.00 ч. ще бъде направена първа копка на обновяването на градската среда в кв. "Чолаковци".

 

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция за пролетния дял на кампанията „Движи се и победи“ – 2018.

 

***

Велико Търново.

От 11.30 часа в сградата на Апелативен съд – Велико Търново административният ръководител и председател на съда Янко Янев ще представи годишния отчетен доклад за работата на съда и апелативния район през 2017 година.

 

***

Велико Търново.

От 13.00 часа в ПМГ „Васил Друмев“ ще се проведе представяне на новата книга на проф. д-р Петко Ст. Петков „Книга за върховете „Свети Никола и Шипка“.

 

***

Велико Търново.

От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов“ ще се проведе съвместен акордеонен концерт на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, катедра “Музика” и НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София, с преподаватели гл. ас. д-р Вася Мандикова-Иванова и доц. д-р Добромир Митев. Изпълнения на преподаватели и студенти. В програмата - Моцарт, Золотарьов, В. Семенов, Пиацола, Ф. Анжелис, А. Фосен.

 

***

Велико Търново.

От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе концерт на пианистите с преподавател Росица Тарапанова.

 

***

Велико Търново.

От 19.30 часа в Клуб 7 ще се проведе Представяне на документалния филм „Виолетови шампиони“.

 

***

Горна Оряховица.

От 17.00 часа в Общинската библиотека ще бъдат представени романите на Моника Атанасова /Лиса Мей/ - „Невъзможна връзка“ и „Опасен меден месец“.

 

***

Добрич.

От 18.00 часа в Държавния куклен театър „Дора Габе“ ще се състои премиерата на спектакъла „Пинокио“ по „Приключенията на Пинокио“ от Карло Колоди.

 

***

Добрич.

От 18.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведе концерт „Барок и пак барок“ на Български камерен оркестър-Добрич.

 

***

Добрич.

От 19.00 часа в концертната зала на Младежкия център ще се състои постановката „НЯМА да ИМА ПО-ДОБРИ от НАС“ на Театрален клуб „Гео Милев“ с ръководител Драгомил Георгиев.

 

***

Исперих.

От 11.00 часа пред Войнишкия паметник ще се състои протестен митинг против дупките по пътищата в града.

 

***

Кюстендил.

От 10.30 часа в кабинета на обществения посредник ще се проведе пресконференция.

 

***

Пловдив.

От 9.00 часа в зала 10 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу Костадин П. и Надежда М., обвинени в даване и приемане на подкуп в размер на 3000 лв.

 

***

Пловдив.

От 9.30 часа в зала 10 на 24 наказателен състав в Районен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу кмета на община Карлово Емил Кабаиванов, който е обвинен в присвояване на чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лв.

 

***

Пловдив.

От 10.00 часа в зала 1 на 4-ти наказателен състав на Районен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу Кирил Р., който е обвинен в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

 

***

Пловдив.

От 11.00 до 13.00 часа в зала „Аула - доц. Георги Стоилов“ на пловдивския филиал на Техническия университет-София ще бъде открита дискусия на тема „Решения за подобрявана на пътната безопасност“, организирана от Института за пътна безопасност.

 

***

Пловдив.

От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия“ в бл. 91 общинският съветник Иван Вичков ще приема граждани.

 

***

Русе.

От 18.00 часа в Екомузей с аквариум (ул. „Етър“ №3) ще се проведе среща с разказвача Максим Минчев.

 

***

Сливен.

От 10.00 часа часа на площад „Хаджи Димитър“ Регионално управление на образованието – Сливен и Община Сливен организират Панорама на образованието – 2018.

 

***

Смолян.

От 8.00 часа до 16.00 часа в Кръвния център при МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров” ПП ГЕРБ организира кръводарителска кампания.

 

***

Смолян.

От 10.00 часа в зала 247 в сградата на Общинска администрация-Смолян ще се проведе заключителна пресконференция по повод приключването на проект SmartImpact на Общината по програма УРБАКТ III.

 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в зала 2 на община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод 25-ят Международен фестивал на ученическия франкофонски театър.

 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се проведат Дни на планинското екстремно кино.

 

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперния театър ще се състои концерт на ученици от НУМСИ „Христина Морфова“.

 

***

Търговище.

От 11.00 часа в зала 28 на общинската администрация ще се проведе пресконференция на кмета д-р Дарин Димитров и председателя на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева.

 

***

Харманли.

В 13.30 часа Районният съд в Харманли ще гледа делото срещу 21 афганистанци, обвинени за бунта в бежанския лагер през 2016 година.

 

***

Хасково.

От 16.30 часа в залата на Младежки център Камерен оркестър Хасково ще проведе пресконференция.

 

***

Шумен.

От 9.00 в зала 304 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт”.

 

***

Шумен.

От 10.00 в зала 304 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество”.

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.

 

***

Шумен.

От 10.30 часа в зала 315 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика“.

 

***

Шумен.

От 14.00 ч. в зала 203 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО”.

 

***

Шумен.

От 14.30 часа в Пресклуба на БТА в Шумен ще се състои пресконференция на Румен Петков и на областното ръководство на ПП АБВ – Шумен.

 

***

Шумен.

От 14.30 часа в зала 203 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Правна и опазване на обществения ред“.

 

***

Шумен.

От 16.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ на общината ще се състои откриване на Шестата Национална конференция „Пътуване към България“.

 

***

Ямбол.

От 9.00 часа на Градския стадион ще се проведе Първият турнир за Купата на Асоциацията на българските футболисти от Ямбол.