Преглед на печата днес
Секция: Преглед на печата
24 Април 2018 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата днес

/КРОСС/ "Българското европредседателство разочарова младежите от Европейския съюз", пише "Сега". Вестникът препечатва статия от сайта "Юрактив", според която лидерът на Европейския младежки форум е възмутен от лошата организация на форум в София от 17 до 19 април. 

"Властта отне минералните бани от пациентите", пише "Дума" на първа страница. И пояснява: кабинетът прехвърли апетитните имоти, минералните бани, в "Овча купел" и Горна баня на столичната община, допълва вестникът. 

"Контрабандата на цигари пак започна да расте, премиерът и главният прокурор се оказаха на различни мнения за пълната забрана на рекламата на тютюна. Това е водещото заглавие на днешния брой на вестник "Сега". "24 часа" обаче излиза с друго заглавие - "България отличник в Европа-3 пъти по-малко контрабандни цигари от Франция". 
"Втора категория европейци" е едно от заглавията в днешния брой на "Земя" на първа страница. Изданието посочва някои данни за това как живее българинът, като например че заплатите ни са по-ниски четири пъти от средноевропейските и че държавата взема повече от подоходните данъци на работещите отколкото от данъците на бизнеса. 
"Труд" акцентира на темата за двойния стандарт при храните. Вестникът цитира министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който е заявил, че изграждаме инструментариум, с който можем да въздействаме срещу двойния стандарт при храните в Европа. 
Темата за качеството на храната е водеща и за "Стандарт". "Пазим децата от вафли и чипс". Всяко четвърто дете е затлъстяло. Затяга се контролът над производителите на сирене менте, добавя изданието.
 Според "24 часа", ще се забранява в една мандра да се произвежда и истинско сирене, и имитиращ сиренето продукт. Вестникът предлага интервю с министъра на земеделието Румен Порожанов. 
От "Труд" научаваме и че дефицитът на лекарства ще бъде пресечен. Цитиран е здравния министър Кирил Ананиев. Той е пояснил, че ще ползваме опита на Германия и Франция  при преразглеждане на закона за лекарствата.
"Глад за готвачи и сервитьори по морето", информира "Стандарт". Търсят се и строители за половин работен ден, показват данни на Агенцията по заетостта. В търговията също има нужда от служители.