/КРОСС/ Палачинката, вдъхновена от предаването „Извънгабаритни специалитети", което се излъчва по кулинарната телевизия Food Network, беше приготвена от главния готвач на хотел Империал в Пловдив Христо Иванов. Шеф готвачът не издава тайната си, но от добре информирани източници успяхме да разберем, че най-малко 30 яйца са били необходими за да се разбърка сместа за 8-метровата палачинка - най-голямата приготвена у нас досега.
Предаването "Извънгабаритни специалитети" ("Ginormous Food") по Food Network е едно гигантско гастрономическо приключение из цяла Америка. Във Филаделфия водещият на предаването Джош Дени опитва четирикилограмов сандвич, а в Балтимор поръчва най-голямата пица в щата. Това са храни от нова класа, твърдят създателите на кулинарната поредица. А идеята е, че храната трябва да се споделя.
Осемметровата палачинка беше разрязана на 160 парчета и споделена мужду участниците в Четвъртата конференция на Асоциацията на доставчици на телевизионни програми (АДТП). Асоциацията е браншова организация, която обединява както българските телевизии, така и почти всички чуждестранни канали, които се разпространяват в България.
Събитието вече е утвърдило своето място като най- значимия ежегоден дискусионен форум на индустрията, където се събират представители на целия сектор.
Предизвикателствата, които новите технологии поставят пред доставчиците на телевизионни програми, бяха акцентът в работата на тазгодишната конференция, която се проведе в Пловдив.
Тази година в медийния форум участваха над 160 човека - представители на всички телевизии и на над 50 платформени оператори, както и Председателят на КРС, членовете на СЕМ, представители на Министерството на културата и ГДБОП.