Мъж плаши с пистолет в парк, охраняван от Столична община
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Април 2018 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж плаши с пистолет в парк, охраняван от Столична община

/КРОСС/ Столичани, които се разхождат често в Борисовата градина, сигнализират за мъж с пистолет в парка. Той е окупирал част от територията, белязал е дърветата с червени кръстове и е окачил по тях медали и обяви за предстоящи спорни надпревари. Това е Димитър Кисьов, председател на Комисията по планинско бягане към Федерацията по лека атлетика, съобщи Нова тв. Срещу него са подавани множество жалби в полицията през последните месеци. Потърпевша жена разказа, че преди около месец и половина, разхождайки кучето си, тя се разминала с агресивния мъж, който носел знамена с дълги дръжки. Кучето на жената се уплашило и започнало да лае. Тогава мъжът извадил пистолет и стрелял два пъти по домашния любимец - вероятно с газов пистолет. Потърпевшата казва, че не знае какво е било направено по жалбата, която тя веднага е подала срещу нападателя.

Друг потърпевш пък е заснел разправията си с агресивния мъж, той също бил заплашен с пистолет, след като попитал Кисьов дали той е нарисувал кръстовете по дърветата. "Действието се случва в сряда. Направих видео, след като голяма част от напрежението вече спадна, защото вече бяхме викнали полиция. Децата се плашат. Има много знамена, които са сложени на обратно. Това не е неграмотност, а заявка за война. Ние го питахме дали той е направил всичко това, а той агресира и започна да размахва оръжие", каза Иван. "Пита ме искам ли да ме застреля. Трима мъже се изправихме срещу него, да го питаме дали той е направил всичко това по дърветата. Тогава той извади пистолета... Заплаши да ни гръмне, започна да насочва пистолета към нас и към приятелката ми", продължи разказа си Иван.

Мъжът допълни, че този път полицията се е отзовала, но се оказало, че и мъжът с пистолета се е оплакал от тях. "Много хора се притесняват, че той им пише обратни жалби. Хората се притесняват от лъжи и контрареакции. Вижда се как той почва да си измисля една ситуация и говори лъжи", каза Иван.