Предстоящи събития в страната за 28 април
Секция: Предстоящи събития
28 Април 2018 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 28 април

/КРОСС/ София

 

От 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия. След срещата Румен Радев и Анхел Гурия ще направят изявления за медиите.

***

Несебър

От 13.00 часа в читалище „Яна Лъскова – 1905“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на IX Национална среща-инициатива „Завръщане към корените“ на потомците на бежанци от Одринска и Беломорска Тракия и Мала Азия. Вицепрезидентът ще връчи награди на отличените участници в конкурс за есе на тема „Завръщане към корените. Родовата памет е жива“. По-рано Илияна Йотова ще се включи в литийно шествие от пристанище Несебър до църквата „Свето Успение Богородично“.

 

***

София

В 7.25 часа от Централна жп гара ще замине сутрешният пътнически влак за Драгоман, с който „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатен превоз за велосипедите на участниците в ежегодното състезание „Байк и Рън за Чепън”. В 17.44 часа от Драгоман за София ще потегли бързият влак, който ще превози учаснтиците обратно за столицата.

 

***

София

От 9.30 часа в хотел „Хилтън“ в зала „Мусала 1“ ще се проведе офицалното откриване на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ).

 

***

София

В 9.30 на националната футболна база в Бояна ще започне футболният турнир “Ambassadors“ League. В него ще вземе участие и отбор от 7 служители на МВнР.

 

***

София

От 10.00 часа в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София (ул. „Владимир Пашов“ №2, ж.к. „Младост“ 1, в района на МБАЛ „Св. Анна“) ще се проведе първото изложение на ученически проекти в областта на компютърните мрежи, софтуера, вградените микрокомпютърни системи и роботиката – ТУЕС Фест.

 

***

София

От 10.00 часа в конферентна зала № 2 на парк-хотел „Витоша“ ще се проведе VIII Научна Конференция на Велик Приорат България.

 

***

София

От 10.00-10.15 часа във Физическият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (бул. „Джеймс Баучър“ 5 ,) ще се състои традиционният Ден на отворените врати.

 

***

София

От 10.30 часа в Южния парк ще се проведе благотворително бягане.

 

***

София

От 10.30 часа в Министерството на външните работи ще бъде открит турнир по шахмат за дипломати за Купата на министъра на външните работи. Вицепремиерът Екатерина Захариева ще връчи купата на победителя в турнира в 16.00 часа.

 

***

София

От 11.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща Андрей Николов” ще се проведе пърформативната дискусия „Фестивал за 1 000 и за 1 000 000 евро”.

 

***

София

От 12.00 часа в района на водоема, разположен непосредствено до село Негован, Район „Нови Искър“ ще се проведе историческа възстановка „Дравска епопея-06.III.1945”.

 

***

София

От 13.30 часа пред Светия синод ще се проведе протестна акция, организирана от Българския вегански съюз.

 

***

София

От 15.00 часа в НДК на ет. 4 ще се проведе демонстрация с български грънчари в рамките на проект „Улицата на занаятите – Песента на колелетата“, част от културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС.

***

София

От 15.00 часа в театър „Азарян“ ще се проведе движенческият пърформанс „Голем“.

 

***

София

От 18.30 часа в кино „Одеон“ ще се проведе заключителната церемония на петото издание на Международен студентски филмов фестивал „Нова вълна“.

 

***

София

От 19.00 часа на ул. "Георги С. Раковски" 44 ще се проведе благотворителен импровизиран театър с участието на публиката.

 

***

София

От 19.00 часа в Театър „Азарян“ ще се проведе спектакълът „Кралят Елен“.

 

***

София

От 20.00 часа в театър „Азарян“ ще се проведе съвременен танц и пърформанс “Shamebox”.

 

***

София

 

От 21.00 часа в Planet Club Sofia ще се проведе състезанието „Challenge The Star“ („Предизвикай Звездата!“).

 

***

Асеновград.

В 09.30 часа в спортна зала „Асеновец” ще се проведе турнир по спортни танци за формации, солови изпълнения и двойки. Събитието е по повод Световния ден на танца – 29 април.

 

***

Благоевград

От 8.00 часа в зала „22 септември“ ще се проведе фестивалът „Здравей здраве“.

 

***

Благоевград

От 10.30 часа пред Ларго Мол ще се проведе официалното откриване на втория кръг от Националния шампионат по планинско изкачване „Благоевград – 2018“.

 

***

Бургас

От 17.00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“ ще се състои предпремиерата на филма „Разореният Ага“, а от 19.00 часа премиерната прожекция на филма „Чинара“. Филмите са част от фестивала „Дни на Турското кино в България, организиран от Културно Информационен Отдел при Посолство на Република Турция, под патронажа на Н. Пр. Д-р. Хасан Улусой – Посланик на Република Турция в България и с изключителното съдействие на Министерство на Културата и Туризма на Република Турция.

 

***

Бургас

От 17.00 часа ще се проведе пресконференция в сградата на читалище "Просвета -1914" по повод СТРАНДЖА ЙЪЛДЪЗ ФЕСТ. Той ще се състои през уикендите на 2 последователни седмици: на 28 и 29 април в гр. Малко Търново, а на 5 и 6 май, 2018г. в гр. Къркларели – не отразяваме

 

***

Бургас

От 19.00 часа на открита сцена в  Експоцентър „Флора“ ще се състои концерт „Константин Костов трио“.

 

***

Враца

От 10.00 часа в местността Речка ще се проведе Общинският пролетен спортно-туристически празник „Леденика 2018“.

 

***

Велико Търново

От 9.00 часа от Владишкия мост в кв. „Асенов“ ще започне поход до хижа „Божур“, който е част от кампанията „Движи се и победи“.

 

***

Велико Търново.

От 10.00 часа в ДКС „Васил Левски“ ще се проведе Осми национален фолклорен фестивал за любителски фолклорни клубове „Болярско надиграване“.

 

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в салон на НЧ „Искра“ Театър „Весел“ ще представи „Житената питка“ – детски куклен спектакъл, представен от ДКТ град Търговище.

 

***

Велико Търново.

От 17.00 часа в конферентна залана  Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде изнесена публична дискусия на тема „Пътят на Кундалини – от Бога до човека и от човека до Бога“.

 

***

Велико Търново.

От 18.30 часа в НЧ „Искра“ ще бъде представена премиера на постановката на Театрално студио „Усмивка“ „Бабо Мишке“.

 

***

Велико Търново./ с. Балван.

От 10.00 часа в НЧ „Нива – 1898“ в село Балван ще се проведе Общински празник на народното песенно изкуство „Сладкопойна чучулига“.

 

***

Горна Оряховица. 

От 9.00 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се проведе Първи национален танцов конкурс „Танцова въртележка”.

 

***

Добрич

От 9.00 часа в Младежкия център в Концертна зала ще се проведе Областен фестивал на руската песен, танц и поезия „Пусть всегда будет солнце”.

 

***

Драгоман

От 9.30 часа край Драгоман ще се състои Международно състезание за планинско бягане и колоездене "Байк и Рън за Чепън" 2018 г.

 

***

Павликени.

От 10.30 часа в градския парк " Кирил Ракаров" ще бъде открит Петият празник на яйцето.

 

***

Перник

От 10.00 часа ще започне традиционната кампания за пролетно почистване на междублоковите пространства, тротоари и улични платна в населените места. Всички желаещи да се включат в мероприятието, могат да получат чували, ръкавици и маски в сградата на Община Перник, ет. 13, ст. 5 - Християн Алексов (отдел "Екология").

 

***

Перник

В 11.30 часа на пл. „Кракра“ ще се проведе фолклорното надиграване за любителски клубове „Приятели чрез танца”, организирано от Общината и танцова къща “Приятели чрез танца” към сдружение „Дай, бабо, огънче!“

 

***

Пловдив

От 10.30 часа от пл. „Съединение“ ще бъде даден официалният старт на „Велосезон 2018“.

 

***

Пловдив

От 14.00 часа в Младежкия център-Пловдив ще се проведе лекция „Говори - запали ги“ с Веси Господинова.

 

***

Пловдив

От 19.00 часа в Международна балетна гала Опера-Пловдив ще представи новите попълнения на балетната си трупа.

 

***

Русе

От 10.30 часа в Русенски университет „Ангел Кънчев“ в зала 2Г.204 (ул. Студентска“ 8) ще се проведе третото издание на технологичната конференция MUFFIN Conference Ruse 2018.

 

***

Русе

От 14.00 часа в зала „Русе“ на Историческия музей ще бъде открита филателната изложба „Светите Братя Кирил и Методий – Всесловенски просветители“ на Музея на македонската борба в Скопие.

 

***

Свищов. 

В Свищов ще се проведе IV Национален преглед на ученическите духови  и фанфарни оркестри и мажоретни състави.

 

***

Сливен

От 10.00 часа на разклона за с. Мечкарево ще се проведе официалното откриване на най-голямото Национално изложение по животновъдство. Приветствия ще направят министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и председателят на Комисията по земеделие и храни Десислава Танева. От 11.30 часа Порожанов ще даде пресконференция.

 

***

Слънчев бряг

От 11.00 часа в хотел „РИУ Хелиос Парадайз“ ще се проведе форумът „Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия“.

 

***

Стара Загора

От 11.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се състои галаконцерт на Кралския балет на Ковън Гардън.

 

***

Стара Загора

От 19.00 часа в Къщата на архитекта ще се проведе Международният ден на джаза с Музикален форум JAZZ НА ДВОРА.

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в НЧ „Д.Войников“ в XXVI Национален конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература от 10 ч. ще се представят учениците и непрофесионалистите, от 14.00 часа студентите от ВУЗ по изкуствата, а от 17.00 часа  артистите професионалисти.

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в СУ „Сава Доброплодни“ близо 50 формации – клубове по интереси и групи за преодоляване на обучителни затруднения ще представят резултатите от своята работа.

 

***

Ямбол

От 11.00 часа в Градския парк ще бъде представен характерният за Одринска Тракия обичай „Хъдърлез“ („Какава“).