Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
28 Април 2018 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ "1,22 млрд. лв. ще даде кабинетът за модернизацията на бойната ни техника, но при условие, че тя се произвежда у нас - в наши заводи, от наши учени и инженери", съобщава на първата си страница вестник Стандарт. Това е станало ясно вчера при посещението на премиера Бойко Борисов, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев в "ТЕРЕМ - Хан Крум" - Търговище.

Ако проектът за модернизиране на машините за Сухопътните войски се реализира в български предприятия от наши учени, това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България и да спомогнат за развитие на научния потенциал и за повишаване на жизнения стандарт, обяснява Борисов, цитиран от Стандарт.

 Амбицията ни е проектът за модернизиране на машините за Сухопътните войски да бъде реализиран в български предприятия и в процеса да бъдат ангажирани български учени, инженери, механици, обяви Борисов. Това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България и да спомогнат за развитие на научния потенциал и за повишаване на жизнения стандарт, каза министър-председателят.

"Лихвите по депозитите паднаха до 0,11%, показват данните на БНБ за месец март, цитирани от вестник 24 часа. Въпреки опасенията за инотен бум ипотеките продължават да поевтиняват. За една година такъв тип кредити са в левове са паднали с 0,55 пункта до 3,58%, а жилищните кредити в евро - с 0,53 до 3,86 на сто, посочва още 24 часа.

"Пътуваме повече до Румъния и Германия", пише вестник Труд. По данни на Националния статистически институт екскурзиите на българи в чужбина през март са нараснали със 7% спрямо същия месец на миналата година, като най-често ходим до Турция. С 12 на сто се е повишил и ръста на туристите у нас през зимните месеци.