Страхът и ненавистта на Запада: ''машината на съдния ден'' на Путин предизвиква цунами
Секция: Анализи
28 Април 2018 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Страхът и ненавистта на Запада: ''машината на съдния ден'' на Путин предизвиква цунами

/КРОСС/ Съвсем неотдавна списание Time публикува рейтинга на най-влиятелните хора в света. В този списък по всички разбираеми причини не са включили Владимир Путин. И въпреки всичко трескаво нервничещите американски и европейски журналисти продължават едва ли не във всяка статия да пишат за руския лидер. Едни се опитват да хвърлят кал (върху него – бел.пр.), други се възхищават от това, което той е постигнал към днешен ден и откровено се страхуват.

И работата тук не е в това, че се страхуват, а значи го уважават. Просто наблюдавайки тази картина ти става смешно. Пресата, политиците и другите дейци, свързани с международната програма устроиха цирк. Разбираемо е, че това е свързано с факта, че САЩ и ЕС провеждат активно антируска пропаганда, но... И защо и до сега позволяват да се пишат хубави неща за Путин?

Тук изглежда не всичко е толкова просто. Очевидно дават на някои издания да понапишат нещо хубаво за да могат в определен момент „да убодат в гръб“. Да предположим, че имат такава тактика... Или можем да признаем за възможно, че зад всички тези „хубави статии“ все пак стои пропаганда. Те го представят като агресор. Плашат и стряскат бедния народ.

Например, изданието Business Insider публикува статия, в която се привежда отчета на американските ядрени физици. Учените считат, че с помощта на новия подводен дрон „Статус-6“, на борда на който може да бъде поставена ядрена бомба, Русия е способна да предизвика цунами. Авторите на статията обръщат внимание на това, че подводен взрив с голяма мощност може да предизвика силни радиоактивни валежи. Вероятно плашат народа с това, че територии на САЩ след това ще бъдат неприспособени за живот.

И за най-ярка картина е добавена цитата на Владимир Путин: „Това е просто фантастика. Средства, които могат да им противостоят към днешен ден в света просто не съществуват“.

Четеш такива неща и други емоции освен смях прочетеното не предизвиква. Так и ти се иска да им кажеш: „Е, защо вие, изключителните се изплашихте?! Започнахте да плашите народа със сценариите от холивудските касови филми? Ваша работа, вие ще живеете с това. Сами се докарвате до такова състояние.

И в цялата тази ситуация, естествено не може да не бъде отделен Владимир Путин. Та нали именно неговата личност западните политици обсъждат повече от всичко. И тук вече не е важно поставил ли го е Time на първо място в един от рейтингите. Всичко и така е ясно: САЩ и ЕС биха искали да видят в своите страни такъв лидер, който само с една дума може да държи ситуацията на световната арена под контрол.

Източник: /Поглед.инфо/