Шеф на северноирландска наркобанда, който има връзки с България, ще бъде пуснат под гаранция
Секция: СВЯТ
28 Април 2018 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шеф на северноирландска наркобанда, който има връзки с България, ще бъде пуснат под гаранция

/КРОСС/ Шеф на северноирландска банда, занимаваща се с наркотици, който има  връзки с България, ще бъде пуснат под гаранция, постанови съд в Белфаст, пише вестник „Айриш таймс“. 

48-годишният Патрик О’Конър е обвиняван във водене на охолен живот с луксозни коли, бижута и пътувания в чужбина. Той обаче ще бъде пуснат под гаранция срещу 75 000 паунда. За целта обаче парите трябва да бъдат внесени в брой, постанови съдът.  Патрик О’Конър е обвиняван още в притежаване, укриване и присвояване на незаконно недвижимо имущество в периода август 2016 - юни 2017 година.
При операции на полицията в няколко къщи в Северна Ирландия са били иззети канабис на стойност 200 000 паунда и близо 600 000 паунда в брой. Въпреки че Патрик О’Конър не е бил в нито едно от жилищата, прокуратурата твърди, че има доказателства за неговата вина на базата на телефонни разговори.
Обвинението твърди, че той е ръководител на организирана банда и поддържа контакти със съдружници с имоти в България. След 2010 година  Патрик О’Конър исъпругата му са поръчали бижута от магазин в Белфаст на обща стойност 456 000 паунда.
Двамата карат последни модели Ауди, той си е поръчал и  BMW X5 за 66 000 паунда. В същото време от данъчните служби нямат сведени Патрик О’Конър да е работил през последната година.