Събират дарения във фейсбук за гаранцията на Иванчева
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Април 2018 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събират дарения във фейсбук за гаранцията на Иванчева

/КРОСС/ Кметицата обаче остава в ареста, чак след месеци може да поиска мярката ѝ да се преразгледа, съобщава "24 часа".

"Нека да помогнем на несправедливо обвинените и арестувани Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Нека им покажем, че не са сами и че няма за пореден път да победи беззаконието. Призоваваме ви да дарим средства спрямо възможностите и желанията ни, необходими за съдебни разноски, които те не могат да си позволят, като и за средства за гаранция", пише в призива, публикуван във фейсбук страницата на Иванчева.

Инициаторите обясняват, че тъй като към момента няма яснота за точната сума, ако събраните средства надхвърлят нуждите за съдебни разходи и гаранция, те ще бъдат дарени за благотворителни каузи.

Майката на Десислава Иванчева е титуляр на сметката, която е посочена във фейсбук страницата ѝ.

Любка Иванчева е родена през 1942 г. и живее в "Младост". След като дъщеря ѝ беше избрана за кмет на района, тя прехвърли на нея фирмата си за транспортни услуги.

Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров бяха арестувани на 17 април.

В колата на дамите бяха открити 56 хил. евро, а 14 хил. - у посредника Дюлгеров. Според прокуратурата парите са искани и дадени от бизнесмена Александър Ваклин, за да му бъде публикувано уведомление до заинтересовани страни във връзка с негов строеж в местността Камбаните.

Две инстанции на съда оставиха Иванчева в ареста. Тя ще може да поиска да я освободят под парична гаранция едва когато има нови обстоятелства по разследването.

Това вероятно ще се случи след няколко месеца.