Путин разказал за създаването на изключително мощна бойна ударна система
Секция: Русия
29 Април 2018 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин разказал за създаването на изключително мощна бойна ударна система

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин на срещата с ректорите разказа за това, как младите специалисти са работили над създаването на новото въоръжение и за седем години са създали изключително мощна, най-съвременна в света бойна ударна система.

„По повод на взаимодействието на ВУЗ-овете и предприятията на отбранително-промишления комплекс вие казахте, че това е сложно да се организира. А какво му е сложното? Обратно, на мен ми се струваше, че там работата вече върви“ - зави Путин, обръщайки се към ректора на Московския държавен технически университет Бауман Анатолий Александров.

По думите на Александров дадената работа не е проста, много е отговорна и не всички могат да я организират. „Ние някога провеждахме изследвания, но малко сме университетите, които можем да участваме, по-рано участваха десет пъти повече. Ето каква е работата“ - поясни Александров.

На свой ред Путин отбеляза, че е помолил Александров да конкретизира проблема за да бъде решен.

„Аз, обратно, честно казано, <...> имам в този смисъл положителни, и опит, и знания. Аз вече, според мен, даже публично казах, и в посланието говорих за това: у нас се създават много съвременни, уникални, абсолютно нямащи аналог е света системи за въоръжение. Една от тези системи беше създадена от много млад екип. Когато се срещнах с тях – ние им дадохме и Държавна награда, и дойдоха съвсем млади хора - аз ги питам: а вие откъде се взехте? Те казват: когато започнаха да плащат грантове, ние с цялата група дойдохме от ВУЗ-а, създадохме колектив. И в течение на седем години те създадоха тази изключително мощна, най-съвременна в света ударна бойна система“ - разказа президентът.

Той подчерта, че ако са необходими мерки за продължаване и интензификация на такава работа, трябва да му разкажат за тях.

Източник: Поглед Инфо