Застреляха филипински свещеник след литургия
Секция: СВЯТ
29 Април 2018 18:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Застреляха филипински свещеник след литургия

/КРОСС/ Католическият свещеник Марк Вентура, известен с активистката си дейност против минните компании, беше застрелян днес след литургия в северната част на Филипините, предаде Ройтерс.

Свещеникът беше прострелян с два куршума в обществения гимнастически салон в провинция Кагаян, където е отслужил литургията. 37-годишният свещеник благославял деца и разговарял с членовете на хора, когато извършителят го прострелял в гръб.

След това нападателят, носещ каска, избягал на мотоциклет, заедно с друг заподозрян, съобщи Родел Табулог, началник на полицията на град Гатаран, където е извършено убийството.Той уточни, че полицията проучва възможните мотиви и че свещеник Вентура се е ползвал с добра репутация сред местната общност.

Никой друг не е пострадал при нападението.

Конференцията на филипинските католически епископи подчерта, че Вентура е бил вторият свещеник, убит в страната за последните четири месеца. В съобщението на сайта й се отбелязва, че ръкоположеният преди седем години свещеник е бил известен с борбата си срещу минните компании и с помощта, която оказвал на коренните жители на провинцията.