Гърците се подготвят за стачка и масови протести на 1-ви май
Секция: СВЯТ
29 Април 2018 21:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърците се подготвят за стачка и масови протести на 1-ви май

/КРОСС/ Гръцките синдикати организират масови протестни демонстрации на 1-ви май. Обявена е и 24-часова стачка. Тя ще засегне напълно транспорта. Фериботи и товарни кораби остават на котва. Моряците затварят всички гръцки пристанища.

Поради силния интерес на туристи към островите Тасос и Самотраки се очаква пристанищните работници по тези връзки да се включат символично в стачката, без да спират фериботите. 

Още от утре започват да спират влаковете по основните направления, а във вторник няма да се движи нито един влак. Спират метрото и градската железница в Атина. В другите градове на страната градският транспорт ще се движи съобразно часовете на протестни демонстграции, за да обслужи участниците в тях. Синдикатите решиха да затворят и всички търговски обекти.

По традиция гърците отбелязват Международния ден на труда с масови протести срещу икономическата политика на правителството.
В подготовка за участие в протестните демонстрации са всички опозиционни партии. На много места в страната обявиха участие и местните организации на управляващата партия "Сириза".