Илияна Йотова: Наш дълг е да върнем децата в България
Секция: ПОЛИТИКА
29 Април 2018 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова: Наш дълг е да върнем децата в България

/КРОСС/ “Дълг на всички държавници е да изпълнят посланието от песента на Мими Иванова – Българийо, децата ни върни“, каза Илияна Йотова на гала концерта на VI Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“. Вицепрезидентът е патрон на конкурса за втора поредна година.

Илияна Йотова определи инициативата като чудесна традиция  - да събира таланти и усмивки на стотици деца от цяла България. Тази година участниците във фестивала са рекорден брой – 400. „Мотото на този конкурс трябва да бъде България вече намери своите таланти“, заяви вицепрезидентът.

Учете и разпространявайте не само музиката, не само древната култура на България, а и пейте повече песни на красивия ни български език. Учете се от красивите послания, които срещате в песните“, призова вицепрезидентът младите даровити деца и пое ангажимент техните таланти да представят България и на международна сцена.

Илияна Йотова благодари на родителите и на музикалните педагози за това, че окуражават децата да развиват таланта си. „Не  ги оставяте изцяло на интернет и пред компютъра“, допълни Илияна Йотова.

Национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“ в град Хисаря се организира от Сдружение „Петнадесет лалета“, Община Хисаря и Читалище „Иван Вазов“. Илияна Йотова се срещна и с вдъхновителите на фестивала - Мими Иванов а и Развигор Попов.