Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
02 Май 2018 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ В интервю за "Труд" вицепремиерът Валери Симеонов заявява, че "Не може държавата да насърчава едно болестно състояние, каквото е хазартът".  "Само в църквите не се продават талони за игрите на късмета", подчертава той.  Симеонов настоява за промени в Закона за хазарта с аргумента, че България е на челно място по съотношение между обороти от хазартни игри и брутен вътрешен продукт. 

"Това е много опасна подмяна на ценностите", предупреждава в "Труд" Валери Симеонов.  Вицепремиерът добавя, че се създава  хазартна зависимост вместо да се преследва професионална реализация.

Десет пъти по-бедни сме от европейците, пише, на първа страница, "Земя". Вестникът се позовава на данни на КНСБ, които показват също така,  че расте броят на работещите бедни българи. 
"Властта в истерия заради протеста на 1 май", е водещото заглавие на "Дума". 15 хиляди, пише вестникът, излязоха на митинг срещу грабежа и мизерията, предизвикани от управляващите.  "24 часа" отбелязва, че, в отговор на скандиранията за оставка, вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов и министърът на финансите Владислав Горанов свикаха извънредна пресконференция.
Те определиха вокалите на БСП като фалшиви. "24 часа" цитира министър Горанов, който декларира приходи с 924 милиона лева повече в сравнение с миналата година. 
"Властта пак загърби протестиращите родители", пише "Сега" по повод вчерашния протест в столицата, организиран през социалните мрежи. Никой от управляващите не отиде да разговаря с родителите, които настояват за по-адекватна грижа за децата у нас. 
В Синеморец вчера е имало протест срещу застрояването, пише "Стандарт".  Жителите не желаят предложените изменения в Общия градоустройствен план. Те искат първо преустройство на електрическата и ВиК инфраструктура и  пречиствателна станция. 
Столичният район "Младост" пак остава без кмет. Избраният от Общинския съвет заместник на арестуваната Десислава Иванчева напуска. За това пише "Сега", като съобщава и че показно арестуван в акция "Октопод" преди години осъдил Комисията за конфискация. Така сметката за държавата по този случай вече е 117 хиляди лева.
"Университети привличат студенти с екскурзии и лаптоли", съобщава "Монитор". Пловдивски ВУЗ предлага пътуване до Париж или Рим. Великотърновският университет обещава безплатен първи семестър.
Поетът Николай Милчев, учител по литература в столично училище, прогнозира пълна каша заради новите учебни програми. Предложеното за 11-ти и 12-ти клас обучение по теми, а не по хронология на авторите, няма да бъде разбрано от децата, казва той, в интервю за "Телеграф". 
Според "Стандарт", премиерът Бойко Борисов ще бъде в Света гора за Гергьовден. Той ще бъде с трима министри. В делегацията ще бъде и Врачанският митрополит Григорий.
За редовите туристи най-примамливата оферта за Гергьовден е чеверме в Родопите, пише "Монитор", като цитира директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов. 85 на сто от легловата база за лятото вече е продадена, декларира той.