Големият ден за Левски и Славия: Победителят може да е само един!
Секция: СПОРТ
09 Май 2018 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Големият ден за Левски и Славия: Победителят може да е само един!

/КРОСС/ Най-важният ден за Левски и Славия през настоящия футболен сезон дойде.

Финалът за Купата на България е тази вечер, от 19.30 часа на Националния стадион "Васил Левски", а само един ще отнесе трофея у дома.

Освен Купата, залогът е и гарантирано място в евротурнирите.

Най-старото столично дерби, между два отбора столетници, между два отбора, търсили и намерили себе си в този момент, в този турнир.

Очаква се 35 000 зрители да гледат срещата на стадиона, като за "сините" фенове останаха ограничени бройки билети.

И двамата старши треньори на практика разполагат с най-доброто за финала, като до последно няма да разкрият точните си състави.

Футболната суперзвезда Ривалдо пристигна като гост на Левски и на сина си Ривалдиньо, част от разширения състав на "сините" и ще гледа от ложите срещата.

Славия отстрани по пътя си Ботев Пловдив, Етър, Локо Пловдив и Черноморец Балчик.

За да стигне до тук Левски мина през ЦСКА, Дунав, Монтана и Ботев Гълъбово.

И двата отбора играха по един мач с продължение в ранния етап от надпреварата, за да се намират в момента в битката за трофея.

Последната победа на Славия над Левски е от май 2016-та година, а този сезон "сините" спечелиха единия двубой помежду им, а вторият завърши реми.

Левски и Славия не са се срещали за Купата на България в последните две десетилетия. Именно "белите" обаче отнеха последния огромен шанс за триумф на Левски, през 2013-та, когато след 1:1 между двата отбора "сините" загубиха титлата, оставайки на една точка зад Лудогорец в крайното класиране.

Иначе в историята Славия води убедително в мачовете за Купата срещу Левски, като два пъти тези тимове са играли финал - 1943 и 1996-та година. Във втория случай Славия печели служебно, след като Томас Лафчис вади Левски от терена заради съдийството и служебно трофеят отива за съперника.