Нина Николина и „Магическите гласове на България“ с мултимедиен концерт - спектакъл в Театър “Азарян“
Секция: Шоубизнес
09 Май 2018 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нина Николина и „Магическите гласове на България“ с мултимедиен концерт - спектакъл в Театър “Азарян“

/КРОСС/ На 30 май, в Театър “Азарян“ НДК е премиерата за България на първия и единствен до момента, мултимедиен концерт - спектакъл с народна музика, в изпълнение  на Нина Николина и хор „Магическите гласове на България“.

В концертната програма са включени акапелни изпълнения на  - „Излел е Дельо хайдутин” -  българското „космическо” послание пред земната цивилизация,  „ Седнало е Джоре“, „Бре Петрунко “, „Дилмано“, „ Полегнала е Тодора “ , „Мори айда, айда“, „ Вечеряй Радо“ и други .

С видеопослания в концерта ще се включат -  световноизвестното, българско сопрано Соня Йончева и Силви Вартан. В мултимедията, зрителите ще видят сцени от класически,  български филми, картини на големи български художници като -  Майстора, Златьо Бояджиев и Димитър Казаков – Нерон.

На сцената на Театър „Азарян“ ще се качат и Калин Вельов – перкусии и Димитър Тишев – акордеон и кларинет, които с народните певици ще представят композиции от проекта  Pendara Ethno Project  - изумително съчетание на автентичен фолклор, екзотични ритми и DJ звучене.  

Концертът е със специалното участие на известната оперна певица Виолета Радомирска, която разнася славата на новото поколение оперни изпълнители по света и пианистката Йоланта Смолянова.

“Това не е традиционен концерт, а мултимедиен спектакъл, в който се разказва историята на българската песенна традиция - от древността до наши дни”, казва режисьорът на спектакъла Любомира Костова. Тя, заедно с режисьора на мултимедията Ема Константинова и сценариста Георги Тошев,  представят панорама от най-доброто на женските гласове на България през годините.

Музикален продуцент – Нина Николина.  

Официална премиера на спектакъла бе на 9 март в престижната, концертна зала Cité de la musique в Страсбург, организиран по повод Българското председателство.

След успеха в Страсбург спектакълът, посветен на прочутите български гласове ще  гостуват в Берлин на 24 май, деня на славянската писменост и култура.