МВнР: Българите, които ще пътуват със самолет от и до Италия, да се информират предварително
Секция: Туризъм
09 Май 2018 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МВнР: Българите, които ще пътуват със самолет от и до Италия, да се информират предварително

/КРОСС/ 20 000 пътници са били с отменени полети на 8 май заради стачките в Италия, съобщиха от българското външно министерство след проверка във връзка с отменения полет на авиокомпания "Райънер" от Рим, засегнал десетки българи.

От МВнР призовават българските граждани, на които предстои да пътуват със самолет до и от Италия, както и в самата страна, да се информират своевременно за актуалната обстановка, апелират от МВнР.

Повече от 100 полета между Италия и Обединеното кралство бяха отменени заради стачката на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал.

Докато междуконтиненталните полети до и от Италия, както и до италианските острови остават незасегнати от стачните действия, много от пътуванията на къси разстояния са забавени или отменени, съобщават от министерството.

"Райънер", която превозва най-много пътници до и от италианските летища в сравнение с другите превозвачи, е отменил десетки полети, включително до и от Бергамо (Милано). Италианският национален превозвач AlItalia е отменил общо 230 полета за Европа, между които шест между Лондон и Милано, както и четири между Лондон и Рим, а British Airways – 38 полета.

При необходимост от консулско съдействие българските граждани могат да се обърнат към консулската служба в Рим на тел. (+39) 06 360 04367 или към генералното консулство на България в Милано съответно на тел. (+39) 02 849 42941и 00393337826043 при спешни случаи.