Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 9 май - Ден на победата и Ден на Европа.
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Май 2018 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха  9 май - Ден на победата и Ден на Европа.

/КРОСС/ Военнослужещи от Сухопътните войски участват днес, 9 май 2018 г., в различни ритуали по тържественото честване на Деня на победата и Деня на Европа.
В 4 - ти артилерийски полк - Асеновград се проведе тържество на което присъстваха кметът на община Асеновград - доктор Емил Караиванов, членове на Общинската организация на съюза на ветераните от войните, военноинвалидите, съюза на офицерите и сержантите от запаса, граждани на Асеновград и почетна рота от полка.

Ритуалът започна в 10.00 часа, пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от Асеновградския регион, намиращ се в казармения район.
Председателят на общинската организация на съюза на офицерите и сержантите от запаса о.р. подполковник Георги Ковачев поздрави всички присъстващи с празника. Бяха поднесени венци и цветя на признателност, а с падане на колене и едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта на загиналите.
Поднасянето на венци пред паметника на загиналите в Отечествената война от 1944/1945г. от Асеновградския регион, завърши с химна на Република България.

Девети май бе отбелязан и в Смолян от военнослужещите от 101 алпийски полк с почетен караул и поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните в кв. Райково. Почетният караул беше приет от командира на полка - полковник Димитър Кацаров. На събитието присъстваха представители на общината и областната управа, ветерани от Втората световна война, представители на местния бизнес, граждани и гости от Русия от община Мичуринск и Мичуринския държавен аграрен университет.

Военнослужещите от двете формирования на Сухопътните войски в гарнизон Ямбол - 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион взеха участие в общоградското честване в града.
Отбелязването на Деня на победата над хитлеристка Германия и Деня на Европа се състоя пред Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ямболци, като празничната програма включи изпълнения на Духовия оркестър при Читалище „Съгласие - 1862", тържествени слова и поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите през войните. Първи пред паметника се поклониха почетните гости на проявата - трима ветерани от Втората Световна война.