Стоян Мирчев: ГЕРБ пренебрегват коалиционните си партньори от Обединени патриоти
Секция: ПОЛИТИКА
11 Май 2018 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоян Мирчев: ГЕРБ пренебрегват коалиционните си партньори от Обединени патриоти

/КРОСС/ „Какво се случва в управляващата коалиция? Защо ГЕРБ са пренебрегнали Обединени патриоти по отношение Закона за вероизповеданията?” Това попита народният представител от „БСП за България” и член на Комисията по вероизповеданията и правата на човека в НС Стоян Мирчев пред БТВ.

По думите му законопроектът за вероизповеданията може би е един от първите, който показва единство в НС. „На КСНС при президента се взе решение за защита на националната сигурност в това направление”, припомни народният представител от левицата.

„Не можем да говорим, че става въпрос за законопроект на ГЕРБ, ДПС или на който и да е било. Говорим за текстове, които се приемат от всички- че са безспорни и съотносими към националната сигурност на държавата”, каза Мирчев и обясни, че става дума за въпроси, свързани с финансирането от чужди страни на вероизповеданието в държавата ни, избягване на финансиране от радикални елементи.

Народният представител каза също, че в Комисия по вероизповеданията се чакат официалните становища на вероизповеданията в България.