Повдигнаха обвинение на квесторите на КТБ за безстопанственост в особено големи размери
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Май 2018 13:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повдигнаха обвинение на квесторите на КТБ за безстопанственост в особено големи размери

/КРОСС/ Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност двама квестори на КТБ за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Станислав Лютов и Елена Костадинчева са обвинени, затова, че в периода 20.08.2014г. до 06.11.2014г в София не са положили достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество, и от това последвали значителни щети в размер на 1 070 383,83 лв. за Фонд за гарантиране на влоговете в банките.

Двамата обвиняеми умишлено са разпоредили осчетоводяване на предсрочното прекратяване на 9 броя договори за индивидуални срочни депозити с привилегирован текущ годишен лихвен процент, вследствие на което депозитите били прехвърлени за изплащане към Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

Спрямо двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение „подписка". Ако бъдат признати за виновни, Станислав и Елена могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 12 години, като съдът може да постанови и лишаване от право да заемат определена обществена или държавна длъжност и право да упражняват определена професия или дейност.