Валери Симеонов и министрите Ангелкова и Димов обсъждат във Варна подготовката на туристическия сезон
Секция: Туризъм
11 Май 2018 20:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валери Симеонов и министрите Ангелкова и Димов обсъждат във Варна подготовката на туристическия сезон

/КРОСС/ Вицепремиерът Валери Симеонов и министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова ще посетят Варна на 14 май във връзка с подготовката за туристическия сезон и опазването на чистотата на плажовете.

От 11 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна вицепремиерът и министрите ще участват в среща с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи. Поканен е и областният управител Стоян Пасев. На срещата ще бъдат дискутирани подготовката за летния сезон, засилването на контрола и мерки за ограничаване на замърсяването и оползотворяване на отпадъците от пластмаса по плажовете. Целта е държавата и бизнесът заедно да работят за ограничаване на замърсяванията.
За 13 ч. са предвидени изявления за резултатите от разговорите.

След пресконференцията вицепремиерът Симеонов и министрите Ангелкова и Димов ще присъстват на откриването на кампанията на Фестивален и конгресен център - Варна и НДК - София „re: ФКЦ - Рециклирай! Културно е". В рамките на кампанията в централното фоайе на ФКЦ ще бъдат представени три инсталации, изработени от пластмасови отпадъци, произведени на територията на комплекса.

На 15 май министрите Димов и Ангелкова ще посетят пречиствателни станции и други обекти в Слънчев бряг, Несебър и Бургас. Обиколката ще започне от 10 ч. от почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг.