Без референдум за разкопките в Благоевград
Секция: КУЛТУРА
11 Май 2018 14:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Без референдум за разкопките в Благоевград

/КРОСС/ Без референдум по въпроса за археологическите разкопки в Благоевград. Общинските съветници не приеха предложението, а вносителите му от своя страна обявиха този избор за направен под натиск. Съветниците спориха за законността на искания референдум и предложението той да бъде заменен с общо събрание на населението. Според част от тях се прави умишлено опит за противопоставяне на двата обекта - археология и магистрала, с цел да се противопоставят хората.

„За пореден път ще кажа следното, с този вариант ще се забави строителството на автомагистралата, което крие риск от пренасочване на средствата към други инфраструктурни проекти, дали е вярно или не ще видим във времето, аз съм длъжен да кажа", обясни д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград.

Искаме ли за четири години да забавим магистралата, ама няма такова нещо, какви четири години, кого лъжем, искаме да запазим находките в състоянието и на мястото, където са открити, камъкът си тежи на мястото", посочи Калоян Ханджийски, цитира bTV.