Младежко обединение в БСП избира нов председател и ръководни органи
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Май 2018 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младежко обединение в БСП избира нов председател и ръководни органи

/КРОСС/ Младежко обединение в БСП ще проведе ІV-та си национална отчетно-изборна конференция в събота и неделя на 12 и 13 май. На нея младите социалисти ще изберат своя нов лидер и ръководни органи за мандат от две години.

В надпреварата за поста – председател на Младежко обединение в БСП участват двадесет и трима младежи от цяла България.

Официални гости на форума ще са лидерът на левицата Корнелия Нинова, която ще поздрави младите хора в 14:30 ч., в зала "Рубин" на хотел Рамада; народни представители от ПГ „БСП за България”, членове на Националния съвет и Изпълнително бюро на БСП, Калоян Паргов- председател на ГС на БСП – София, председатели на Районни съвети, представители от фондация „Фридрих Еберт”, Национален политически институт „Димитър Благоев” и Институт по социология „Иван Хаджийски”, Национален младежки форум, Национално представителство на студентските съвети.

Младежко обединение в БСП възниква през 2009г. Идеята в основата на учредяването ѝ е да се предостави възможност за обединение на младите хора, които споделят принципите на левите политики в България. Първият председател на Младежко обединение в БСП е Явор Гечев. Вероника Делибалтова бе председател на обединението два поредни мандата след Гечев.

През изминалите девет години Младежко обединение в БСП е отстоявало левите политики с редица инициативи и предложения за законопроекти, свързани най-вече с образованието и реализацията на младите хора в България.