Деница Николова и Димитър Николов откриха модерен мултифункционален комплекс
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Май 2018 20:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Николова и Димитър Николов откриха модерен мултифункционален комплекс

/КРОСС/ Над 93 млн. лв. осигурява МРРБ чрез ОПРР за модернизиране и развитие на спорната база в страната, обяви заместник-регионалният министър

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова и кметът на община Бургас Димитър Николов откриха официално Спортен комплекс „Арена Бургас ОЗК". Сред гостите на събитието бяха народни представители, областният управител на Бургас, заместник-кметове, общински съветници, представители на спортната общественост и стотици жители на града.

Спортният комплекс в ж.к. „Славейков" включва вътрешен плувен басейн с олимпийски размери, футболни игрища, тенис на корт, който зимата може да се ползва за ледена арена, детски площадки, фитнес зали на открито и закрито, трибуни, санитарни помещения и др. Модерният мултифункционален комплекс е ситуиран на мястото на бившата плувна база „Славейков", която не функционира от 2003 г. За изграждането и оборудването на комплекса са инвестирани 18,2 млн. лв., осигурени от инструмента JESSICA.

Предвидено е съоръженията да бъдат отворени както за обществено ползване, така и за професионалните спортни клубове, туристи, гости на града и хора с увреждания. Създадени са и условия за практикуване на аеробика, йога, зумба, спортна медицина и др. Комплексът отговаря на всички стандарти за провеждане на плувни състезания от световно ниво и е изграден по всички европейски стандарти. Облагородена е цялата прилежаща територия и са изградени паркинги за над 250 автомобила. Разкрити са и нови 27 работни места.
Заместник-министър Деница Николова оцени изключително високо постигнатия резултат и изградената база. Тя подчерта, че комплексът може да бъде пример за всички общини, които модернизират спортната си база. „Поздравявам кмета г-н Николов и целия екип на общината за успешно реализирания проект, който ще даде възможност на младите хора да се занимават активно със спорт. Надявам се, благодарение на креативността, инициативността и ентусиазма да постигаме по-високи спортни резултати и висок спортен дух", каза Николова. Тя отбеляза, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е осигурило 93 млн.лв. чрез Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. за модернизиране и развиване на спортна инфраструктура в страната чрез проекти, генериращи приходи. Тя пожела на всички спортисти в Бургас да завоюват много медали и поздрави жителите на града с новата придобивка.