Министрите Радев и Московски откриха реновирана сграда на жп гарата в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Май 2018 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министрите Радев и Московски откриха реновирана сграда на жп гарата в Пловдив

/КРОСС/ Министрите на вътрешните работи и на транспорта, информационните технологии и съобщенията откриха обновената сграда на жп гарата в Пловдив. Двамата изразиха задоволство от възстановения културно-исторически паметник в града. По думите на министър Московси реновираната сграда е добър пример за публично-частно партньорство.

Министър Радев подчерта, че благодарение на активното участие на общината е изградено и видеонаблюдение, което е свързано с областната дирекция. По този начин се осъществява контрол не само в периметъра на гарата и автогарата, но и в подлезите. Петима служители работят на място и осъществяват непрекъснатото наблюдение на района. Министър Радев припомни, че във връзка с годишните отчети на областните дирекция на МВР в страната, той проведе редица срещи и разговори с представителите на местната власт. Вътрешният министър изрази задоволство от постигнатото ниво на комуникации между институциите и посочи, че част от обсъжданите въпроси са обхващали именно изграждането на системите за видеонаблюдение, както и възможността за полицейско присъствие в малките населени места. По думите му тези срещи са изключително полезни и в аванс съобщи, че предстои в понеделник подобен формат и в Перник.

Министър Радев коментира и идеята за възможността кметове на малки населени места да сключват договори с охранителни фирми за опазване на имуществото на общината. Това не е лоша практика,посочи той с уточнението, че въпросът е в баланса. Фирмите могат да отиват и да помагат там, където е необходимо. Те по никакъв начин не отнемат функциите на полицията, която в крайна сметка си върши работата. От друга страна охранителната дейност се развива от години, тя не е от вчера и би могло да бъде използвана в помощ на полицията.

Двамата министри инспектираха и строителните дейности в района на отбивката за летището на Пловдив. Проектът Лот 6, съфинансиран от община Пловдив, стартира в началото на август миналата година. Очаква се той да приключи до края на годината. Разширението обхваща общо 10.700 км път Пловдив - Асеновград.