Московски: Ще се опитаме максимално да защитим интересите на превозвачите ни
Секция: ПОЛИТИКА
12 Май 2018 17:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Московски: Ще се опитаме максимално да защитим интересите на превозвачите ни

/КРОСС/ Безпрецедентна е подкрепата на всички институции за българските превозвачи - заяви в Пловдив министърът на транспорта Ивайло Московски. Шофьорите на тирове са категорични, че ако бъдат приети новите правила в така наречения пакет „Мобилност" ще последват масови фалити на фирми.

"Аз няколко пъти съм изброявал условията, които притесняват нашия бранш и на практика биха го довели в неконкурентно състояние ако се наложи този пакет. Премиерът Борисов е персонално ангажиран с темата. Провел е необходимите разговори вчера и онзи ден с президента Макрон и с канцлера Меркел. Доколкото аз съм информиран му предстои нов телефонен разговор в неделя с президента Макрон. А в понеделник пристига Виолета Булц комисарят по транспорт.

"Ще се опитаме максимално да защитим интересите на превозвачите ни, защото условията, които сега са заложени в пакета са страшно рестрективни за тях, каза още министър Московски:

"Още повече, че това е пакет, който ще влезе в регламент, който да важи само за държавите от ЕС. И тук може да се зададе въпроса, какво се случва с турски, ирански превозвачи или украински и т.н. Да не се окаже, че тези мерки ще бъдат много по-строги и рестриктивни за българи и румънци, а пък съответно да се отвори врата на трети държави, те да не ги спазват".

В Пловдив министър Московски и вътрешният министър Валентин Радев разгледаха обновената централна гара. Сградата е паметник на културата. Тя е изцяло реставрирана и запазена в автентичния си вид.