Радев: Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай
Секция: ПОЛИТИКА
12 Май 2018 17:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радев: Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай

/КРОСС/ Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай, работи се в тази посока в цялата държава и натискът е повсеместен. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Валентин Радев в коментар на разкритата схема за източване на пари от Регионалната здравна каса, предаде Радио „Фокус" - Пловдив.

„Започнахме с болницата във Враца, сега в Пловдив, а утре може да се окаже друг град. Навсякъде натискът е повсеместен. Подпомагаме другите органи в държавата, които работят, най-вече Прокуратурата. Проблемът с големите изтичания на пари чрез лекарства, Здравна каса и по други начини са във фокуса ни от много време. Наблюдаваме навсякъде, включително и болниците, където има недобри практики", коментира министър Валентин Радев.

„Фокус" припомня, че на 9 май Прокуратурата в Пловдив задържа за 72 часа четири лица за източване на пари от Регионалната здравноосигурителна каса в Пловдив. На тях бяха повдигнати обвинения за документна измама и за подкуп в особено големи размери. Задържаните бяха общо четирима, между които двама висши служители на Здравната каса, един фармацевт, който е бил в основата на схемата за източване, и едно подставено лице. Престъпната схема е използвала аптека фантом и реални данни на болни от хепатит лица, които са получавали лекарства от Касата.