Мъж блъсна три жени на тротоар в Портланд
Секция: СВЯТ
26 Май 2018 07:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж блъсна три жени на тротоар в Портланд

/КРОСС/ Шофьор на автомобил блъсна три жени на тротоар в центъра на американския град Портланд в щата Орегон и избяга. Състоянието на две от жените е сериозно. Полицията заяви, че няколко часа след случая е задържала мъж, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на полицията в Портланд заяви, че на спешния телефон в САЩ 911 е бил подаден сигнал за видян син автомобил, отговарящ на описанието на издирваната кола, блъснала жените близо до трамвайна спирка в района на кампуса на Щатския университет в Портланд.

Полицията засега не е определила мотива и не знае много за задържания мъж. Властите са поискали заповед за обиск, за да изземат автомобила като доказателство. Все още не са изключени версиите за действие в резултат на интоксикация, психични проблеми или инцидент, дължащ се на здравни проблеми.

Очевидец заяви, че стоял на тротоара, когато видял автомобил да блъска най-малко две жени. По негови оценки колата се движела с около 70 км/ч. Свидетелят добави, че отишъл да предложи помощ, но шофьорът изчезнал с колата си, като едва не блъснал и него.

Друг очевидец, жена, която се намирала на мястото, заяви, че тъкмо разговаряла със своя приятелка близо до спирка на трамвая, когато чула суматоха и се обърнала. Видяла две жени да лежат на тротоара, а друга се била опряла на стената на една от сградите. Други крещели, че кола се е качила на тротоара и е блъснала двете жени, след което изчезнала с бърза скорост.

Едната от жените изглеждало, че е с тежки наранявания по гърба, допълни събеседничката на Асошиейтед прес.

"Още съм в шок. Ако бях там две минути по-рано, щях да съм аз или ако бях минала по обичайния маршрут, пак щях да съм аз", каза тя.

Полицията е отцепила района. На тротоара край малка локва кръв се виждаха зелен пуловер, чифт маратонки, розов чехъл и черна ръкавица за велосипед.

Полицията заяви, че блъснатите жени са възрастни и са откарани в болница. Две са с опасност за живота, третата е с тежка травма, но за живота й няма опасност, предаде ТАСС.

Полицията добави, че не смята, че има заплаха за населението.

Автомобилът е бил намерен изоставен.