Компаниите от групата ЧЕЗ в България публикуваха политиките си за поверителност
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2018 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Компаниите от групата ЧЕЗ в България публикуваха политиките си за поверителност

/КРОСС/ Създаден е нов имейл privacy@cez.bg, на който могат да се подават заявления, касаещи обработката на личните данни в ЧЕЗ.

Компаниите от Групата ЧЕЗ в България актуализираха своите политики в съответствие с европейския регламент за защита на личните данни, който се прилага от 25 май 2018 г. Политиките за поверителност са публикувани в секциите „За нас“ на сайтовете www.cez.bg и www.cez-rp.bg. В тях се определят субектите на данни, категориите лични данни, целите на обработка, сроковете за съхранение на данни и реда за упражняване на права по отношение на личните данни - достъп до информация,  коригиране на лични данни, изтриване и т.н

„За нас защитата на личните данни е съществен въпрос, поради което предприехме необходимите мерки, за да адаптираме политиките си в съответствие с еврорегламента. Всеки, който има въпроси, касаещи обработването на личните му данни, може да се обърне към мен.

Поемам ангажимент всеки въпрос да бъде разгледан във възможно най-кратък срок и в рамките на един месец от получаване на точно формулирано заявление да бъде предоставена информация за предприетите мерки“, каза Лазар Чифлигаров,  който бе назначен за директор „Защита на личните данни“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Клиенти, служители и партньори имат възможност да се обръщат към него по всички въпроси, свързани с обработването на лични им данни и спазването на техните права. Заявленията им могат да бъдат подадени лично в клиентски център на ЧЕЗ, по пощата с нотариално заверено заявление на адрес гр. София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 159 или по електронна поща на адрес privacy@cez.bg чрез подписано с квалифициран електронен подпис заявление и съобщение. Отговорът ще бъде изпратен по посочен в заявлението начин.