Предстоящи събития в страната за 31 май 2018 година
Секция: Предстоящи събития
31 Май 2018 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 31 май 2018 година

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в резиденция „Бояна" председателят на парламента Цвета Караянчева ще приветства участниците в Европейския ден на конкуренцията, организиран от КЗК.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.30 часа пред Министерството на отбраната е организиран протест на ПП „Възраждане" с основно искане за оставка на правителството по повод водените преговори с Р Турция за сключването на двустранно споразумение за провеждането на презгранични операции по т.нар. програма Air Policing.

***
София.
От 09.30 часа 21 състав на СГС ще се гледа делото срещу Герман Костин (чл. 116 НК).

***
София.
От 09.30 часа ще се състои заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в Дома на Европа ще се проведе Петата международна конференция на катедра „Европеистика" и „Жан Моне Център за високипостижения" на СУ „Св. Климент Охридски". Конференцията „Съединението прави силата" е посветена на българското ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз.

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседанието на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.30 часа в Министерството на здравеопазването (залата на ет. 4) ще се проведе пресконференция по повод Световния ден безтютюнопушене. Участие в пресконференцията ще вземат зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, ръководителят на офиса на СЗО в България д-р Михаил Околийски, председателят на Коалиция за живот без тютюнев дим д-р Гергана Гешанова и председателят на Дружеството на кардиолозите проф. Арман Постаджиян.

***
София.
От 10.30 часа в „София Хотел Балкан", зала Средец, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Габриела Козарева ще представят новите условия за кандидатстване по Националния иновационен фонд (НИФ).

***
София.
От 10.30 часа в двореца „Врана" ще се състои годишната Генерална асамблея на Европейската лига за икономическо сътрудничество. Участие в събитието ще вземат президентът на Лигата - Барон Бернард Сноа, представители на Европейската комисия, Европейска банка за възстановяване и развитие, посланици, анализатори и др.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) за откриването на международно изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2018.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Инициативен комитет за петиция и подписка на граждани във връзка с предложения за промяна на Кодекса за социално осигуряване (КСО) ще дадат пресконференция, на която ще представят предложения за преизчисляване на пенсиите и за отмяна на ограничението на максималния размер на пенсията за всички български граждани, придобили право на пенсия, независимо от годината на придобиване.

***
София.
В 12.00 часа в заседателната зала на МВР ще се състои редовен месечен брифинг.

***
София.
От 18.00 ч. в Лъчетерапевтичния комплекс на Университетската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания (УСБАЛО) ще бъде открита кампания под надслов „Продължаваме".

***
София.
От 18.30 часа в хотел „Best Western Premier" в зала „Хийтроу" (бул. „Брюксел" 11) „Двунационалната Търговска Камара България - Израел" организира семинар на тема: "Правно и данъчно прилагане като фактор за подобряване на българската икономика в подкрепа на развитието на бизнеса".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в централата на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Бонка Банкова ще има приемен ден.

***
Варна.
От 14.30 до 16.30 часа във фоайето на Регионалната здравна инспекция ще се проведе кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух по повод Световния ден без тютюн.

***
Велико Търново.
От 9.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 500 на Областна администрация - Велико Търново ще се проведе работна среща по прилагане на новоприетия Закон запротиводействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и последните му промени.

***
Враца.
В 14.00 часа в сградата на ОДМВР-Враца ще се състои брифинг за медиите.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа залата на Община Кюстендил ще се състои редовно месечно заседание на Общински съвет.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в кметската зала на Община Пазарджик (бул. „България" 2) главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба издание на тема „100 години футбол в Пазарджик (ФК „Хебър")" - илюстрована пощенска карта с оригинален знак за цена на пощенската услуга и специален пощенски печат.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу собствениците на фирма „Одрин 8" за опит за събаряне на тютюнев склад - паметник на културата.

***
Смолян.
От 10.00 часа пред входа на поликлиниката в Смолян, а от 13.30 часа пред кардиологичните кабинети на ет. 3, в инициатива на РЗИ - Смолян, пушачите ще могат да измерят безплатно съдържанието на въглероден оксид в издишания въздух, по повод 31 май - Световен ден без тютюн.

***
Стара Загора.
В 11.00 часа в почивната станция на „Мини Марица изток" ЕАД в Старозагорските минерални бани ще бъде открита 28-та международна научна конференция, организирана от Съюза на учените в Стара Загора, Тракийския университет и община Стара Загора с партньорството на ММИ. Научният форум се провежда под надслова „Българското европредседателство - иновации и просперитет".

***
Хасково/с. Минерални бани.
От 10.00 часа в с. Минерални бани ще бъде открит ХVІІІ Международен детски фестивал „Децата на Балканите - с духовност в Европа!".

*** Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе заседание на Общински съвет- Шумен.

***
Шумен.
От 14.30 часа областният управител, зам.-областният управител, представители на община Шумен, Областно пътно управление и Пътна полиция ще бъдат на място да проверят изпълнението на решенията по обезопасяване на кръстовището при село Дибич по пътя Шумен - Карнобат.