Бургас домакинства 57-ата Национална археологическа конференция
Секция: Наука
31 Май 2018 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бургас домакинства 57-ата Национална археологическа конференция

/КРОСС/ От днес до 3 юни Бургас ще е домакин на 57-ата Национална археологическа конференция. Учени от цялата страна ще представят резултатите от проучванията си през 2017 г. Събитието е част от разширената програма на Европейския морски ден, чийто домакин тази година е морският град.

Мащабният форум ще събере в културен център „Морско казино" елита на българската археология. На него ще бъдат представени изследвания за най-важните в научно отношение праисторически, антични, тракийски и средновековни обекти, съобщи доц. Людмил Вагалински - директор на Националния археологически институт при Българската академия на науките.

„Ще се представят най-добрите археологически резултати. Ще бъде направена и изложба за подводните археологически проучвания. Друга музейна изложба ще представи прекрасните находки от Южния некропол на тази римска колония, римски век, основно II-III век", каза той.

Днес ще бъдат раздадени годишните награди „Златен грифон" на Министерството на културата. Те се присъждат за цялостен принос за развитието на археологическата наука и за откритие на 2017 г.