Завърши ремонтът на 22 км участък от АМ „Тракия“ в платното за Бургас. Веднага започва работата в посока София
Секция: Автомобили
31 Май 2018 21:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Завърши ремонтът на 22 км участък от АМ „Тракия“ в платното за  Бургас. Веднага започва работата в посока София

/КРОСС/ Завърши ремонтът в платното за Бургас на 22 км от АМ „Тракия" вучастъка между Пловдив и Стара Загора. Движението между 134-ти и 156-тикилометър на автомагистралата се прехвърля двупосочно в ремонтиранотоплатно за Бургас и веднага започва работата в посока София.

Целта естроителните дейности да завършат колкото се може по-скоро, преди началотона активния туритически сезон, и по АМ „Тракия" да се пътува удобно ибезопасно.

Средно на денонищие в участъка между Пловдив и Стара Загорапреминават по 23 952 моторни превозни средства.

От тях 18 370 са лекитеавтомобили, 5 209 са товарните камиони, а 210 са автобусите.22-километровата отсечка не е ремонтирана от въвеждането й вексплоатация през 1995 г.

Строителните работи предвиждат ремонт нанастилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка,ограничителни системи, възстановяване на пътни знаци и др.

В момента движението на леките автомобили в ремонтирания участък епрехвърлено двупосочно в платното в Бургас, а тежкотоварните превознисредства преминават по обходен маршрут: от пътен възел „Пловдив Изток" при133-ти км на АМ „Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел „Плодовитово" при165-ти км и обратно.