Осми ден институциите не дават информация кой ще понесе отговорност за удавил се ученик в Гълъбник
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юни 2018 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Осми ден институциите не дават информация кой ще понесе отговорност за удавил се ученик в Гълъбник

/КРОСС/ Преди седмица 10-годишно момче от Перник се удави в незаконно изграден малък водоем - дупка с вода, в радомирското село Гълъбник. Момчето е било ученик в местното училище „Христо Ботев“. Осми ден институциите не дават информация как се е случила трагедията и кой ще понесе отговорността.

Директорът на училището е в болнични и не вдига телефона си. На обажданията не отговори и началникът на районното управление по образованието в Перник Ваня Коконова.

В школото, което е на центъра на селото, 16 учители и възпитатели се грижат за 30-тина деца разказва кметът на Радомир Пламен Алексиев. Съученици на починалия твърдят, че той е бил част от компания с други момчета от Перник, които са имали проблем с дисциплината и често бягали от час.

Според местните жители, ямата съществува от много години и може да се пълни от чешма с изворна вода. Дълго време тя е била суха, но наскоро местен младеж, който не живее в селото, се е опитал да превърне мястото в кът за отдих и отново напълнил рова, вероятно за да пусне в него декоративтни рибки.