/КРОСС/ Учени от Италия са създали противоракова пица. Нейното име е "Паскалина" и тя може да предотврати развитието на рак и сърдечносъдови заболявания. Специалисти от Неапол и готвачи са участвали в направата на тестеното изделие, което носи още имената "пицата, която удължава живота" и "противоракова пица".
Тя съдържа продукти, които са типични за нашумялата средиземноморска диета. Основното в състава на пицата "Паскалина" е, че в него няма никакво месо или млечни продукти. Тя е богата на маслини, броколи, чери домати, чесън, чили и пресован зехтин, а основата се прави от пшенично брашно.
Тези продукти са подбрани, тъй като имат свойствата да намалят риска от сърдечносъдови болести и някои видове злокачествени тумори, включително рак на дебелото черво. Експертите от Института за борба с раковите заболявания препоръчват "Паскалина" да се консумира два пъти седмично, тъй като е достатъчно здравословна.