Предстоящи събития в страната за 15 юни
Секция: Предстоящи събития
15 Юни 2018 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 15 юни

/КРОСС/София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа в Интер Експо Център (бул. „Цариградско шосе" 147) ще бъде открита Международната конференция „Енергийна сигурност на Югоизточна Европа и национала сигурност". В нея ще участват зам.- министърът на енергетиката Жечо Станков, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и еврокомисарят Мария Габриел.

***
София.
От 9.00 часа в София Хотел Балкан ще се проведе конференция на тема "Подобряване достъпа до обществени поръчки". Тя ще бъде открита от европейския комисар отговарящ за вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и МСП Елжбета Бенковска и заместник министър-председателя Томислав Дончев.

***
София.
От 9.30 часа в Международното висше бизнес училище (ул. "Винсент ван Гог" № 7) ще бъде открита XV-та Международна научна конференция „Туризъм - изследване, развитие, обучение".

***
София.
От 10.00 часа в жк. „Дружба 1", ул. „Кап. Димитър Списаревски" № 28 ще бъде открит „Еко драйв България" 2018. На събитието ще присъстват заместник-кметовете на Столична община по направленията „Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, „Зелена система, екология и земеползване" Йоана Христова.

***
Бургас.
От 17.00 часа в началото на реконструираната отсечка, пътувайки от Поморие към Ахелой (при 217-ти км на път I-9 Слънчев бряг - Бургас) ще бъде открит разширения участък от пътя и обходния на Ахелой. На събитието е поканен да присъства министър-председателят Бойко Борисов.

***
Бургас
18.00 часа - в Залата на Дружество на художниците - Бургас,ул.Александровска 22. Ще се открие представителна експозиция с творби на талантливите художници от Национално училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров". Изложбата се осъществява съвместно с Дружеството на бургаските художници.

***
Варна.
От 10.00 до 14.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Приморски", на ул. „Войнишка" №1 ще се проведе акция по кръводаряване.

***
Варна.
От 13.00 часа в конферентната зала на хотел „Черно море" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев изаместник-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов организират дискусия на тема: „Безопасността на пътя - добри практики в ЕС и предизвикателства пред националното
законодателство".

***
Варна.
От 13.30 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев" ще се проведе официалната церемония по награждаването на лауреатите в националния литературен конкурс за авторски художествени произведения на английски и немски език - „Този безкраен свят".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в конферентната зала на хотел „Янтра" кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще открият българо-румънски бизнес форум.

***
Велико Търново.
От 11.40 часа в център „Конфуций" при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" ще започне пресконференция по повод Международната научна конференция „Спасяването на българските евреи - събития и личности".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в конферентна зала на хотел „Янтра" ще се проведе посрещане на дипломатически корпус от Румъния по случай двустранния бизнес българо-румънски форум.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе месечно съвещание на кметовете и кметските наместници.

***
Пловдив.
От 12.15 часа европейският комисар, отговарящ за изследвания, наука и иновации Карлош Моедаш ще се включи в заключителната сесия на конференцията на тема „Храни 2030 - изследвания и иновации за продоволствена сигурност и повишаване на качеството и сигурността на храните и хранителните системи", която се провежда в Аграрния университет.

***
Пловдив.
От 17.00 часа в къщата музей „Христо Г. Данов" ще бъдат връчени Националните литературни награди „Христо Г. Данов".

***
Правец.
От 13.00 часа в хотел „РИУ Правец" ще бъде открита научната конференция на Университетската болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО).


***
Ямбол.
От 20.00 часа на централния площад пред Община Ямбол ще се състои парад на участниците в VII Панаир на туристическите забавления и анимации по специална програма.

***
Ямбол.
На тракийския и античен град Кабиле край Ямбол започва седмото издание на Панаира на туристическите забавления и анимации.