Румен Радев: Малкият и среден бизнес е гръбнакът на икономиката и се нуждае от справедлива и прозрачна политическа среда
Секция: ИКОНОМИКА
15 Юни 2018 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: Малкият и среден бизнес е гръбнакът на икономиката и се нуждае от справедлива и прозрачна политическа среда

/КРОСС/ Малките и средни предприятия се нуждаят от силна политическа и обществена подкрепа. Те са гръбнакът на икономиката и имат основополагаща функция за възпитаване на ценностите на предприемачеството. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес приветства участниците в срещата на Административния съвет и Общото събрание на Европейската асоциация на занаятите, малките и средните предприятия (UEAPME), която се проведе в София.

„Малкият и среден бизнес и занаятите понасят най-тежко последствията от глобализацията. В същото време те са носители на мисията да не губим своята идентичност“, каза президентът и допълни, че средата за ефективно развитие на малките предприятия изисква ясни и справедливи решения, опростени процедури, предсказуемост и прозрачност. 

Заедно с участниците в Общото събрание държавният глава обсъди ролята на кохезионната политика за бизнес средата в България, насърчаването на младите предприемачи и необходимостта институциите на държавите в ЕС да елиминират административните пречки и да адресират директно проблемите на предприемачите.