Българското вино PIXELS влезе в селекция на Washington Post
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Юли 2018 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българското вино PIXELS влезе в селекция на Washington Post

/КРОСС/ New Bloom Winery използват италианския сорт Глера, от който се прави Просеко 

Българското вино PIXELS на New Bloom Winery попадна в селекцията на престижния американски вестник Washington Post за разхлаждащите напитки на това лято. В списъка на американския колумнист Дейв Макинтайър са включени три американски, едно южноафриканско и българското PIXELS, от екзотичния за България сорт Глера. „Всяка седмица трябва да включва и празнуване. Глера е сортът за Просеко – в този случай отглеждан в България и с малко повече тежест и богатство на вкуса, отколкото в италианския модел. Прекрасно и освежаващо, с вкусове на бели плодове“, пише в описанието за PIXELS Глера. Дегустацията бе организирана от Grapes & Barley, които реализират вината на New Bloom Winery в 23 американски щата като освен към PIXELS, на сериозен интерес се радва и серията Face-to-Face (f2f).

Интересното за българското вино е, че се затваря с уникална тапа за многократна употреба, която на всяко отваряне издава специфичния пукащ звук на пенливите вина и предпазва напитката от изветряване и проникване на кислород, прах и други вредни за течността елементи.

Статията в Washington Post е поредното признание за винената серия PIXELS и New Bloom Winery зад oкеана. Тази пролет избата бе посетена от американски журналисти от International Wine Report, които я определиха като модерното лице на българското винопроизводство.

                           

Самата марка е вдъхновена от „пикселите“ – най-малките елементи в цифровото изображение, които позволяват картината да се види ясно. Точно такава е концепцията и на екипа за производство на вина – с внимание към всеки детайл. PIXELS вече има няколко отличия от Los Angeles International Wine Competition. Тази година на „световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles розето PIXELS спечели златен медал. Винарната New Bloom е популярна на пазара и с винените серии Verano Azur, Face-to-face (F2F) и едноименната New Bloom. Работи с близо 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийска низина, а самото винарна се намира в Съединение. Вината й се продават успешно в 20 държави от целия свят. От няколко години начело на еноложкия екип на избата е Владимир Влъчков – един от най-добрите у нас и всепризнато име на световната винена сцена.

Цялата селекция на Washington Post може да прочетете тук