Предстоящи събития в страната за 23 ноември
Секция: Предстоящи събития
23 Ноември 2018 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 23 ноември

/КРОСС/София.
От 16.00 часа в зала „Тържествена" на Централния военен клуб президентът Румен Радев ще присъства на представянето на Всеславянска антология на поезията.

***
Шумен/Каспичан.
От 18.00 часа в сградата на НЧ „Пробуда - 1928" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в тържественото отбелязване на 90-ата годишнина от създаването му.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел „София" продължава втория ден от Научната конференция с международно участие на тема „Психологията с лице към социалните проблеми".

***
София.
От 09.00 часа в зала 3 на НДК ще бъде открит двудневен форум „Образование за бъдеще". Един от основните акценти в програмата ще бъде представянето на доклада на Европейската комисия, който прави обзор на образованието и обучението през 2018 г.

***
София.
От 09.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илиян О., Емил М., Даниел Г., Костадин Ц. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Плиска" на хотел „Грами" (жк. „Младост 4", бул. „Александър Малинов" 79) ще се проведе заключителната пресконференция по проект „Сили за бърза намеса при химически, биологически, радиационни и ядрени (ХБРЯ) извънредни ситуации по поречието на река Дунав".

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Камен Б., Ивайло Б. Димитър З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Пресцентър" на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе информационен ден по процедура „Социално включване в общността" на ОПРЧР.

***
София.
От 10.00 часа в зала 310, 1 корпус в Нов български университет ще се проведе национална научна конференция, посветена на книгите „Портретът на моя двойник" (1966) и „Жените на Варшава" (1968) на българския журналист, сценарист и публицист Георги Марков.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Г., Цено Ф. и Борис Р. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 до 18.00 часа в зала „Джон Атанасов" в „София Тех Парк" , в рамките на два дни ще се проведе четвъртото издание на Базар на професиите.

***
София.
От 10.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бисер Х. и Ивайло И. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще проведи ремонтните дейности на 43 СУ „Христо Смирненски" в район „Илинден", бул. „Сливница" 45.

***
София.
От 11.00 часа в „Дома на Европа" ще бъде представено социологическото проучване „Изследване на състоянието и потребностите от умения и кадри в Силистренска област за периода 2018 - 2028 г.". Събитието се организира от българския евродепутат Момчил Неков, в партньорство с Черноморски институт и Агенция за социални проучвания и анализи АССА-М.

***
София.
От 11.00 часа на бул. „Витоша" 18 ще се проведе пресконференция на „Демократична България", на която обединението ще представи своите коментари относно предложените от управляващите промени в Изборния кодекс за отмяна на електронното гласуване и ограничаване на машинното гласуване.

***
София.
От 12.30 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Габриел Б., Георги М., Милен В., Акрам О. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б., Мариян К., Павел В. и Иван И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в 5 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай М., Николай Д., Андрей Я., Георги Т., Иван П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в 18 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил Д., Паскалис Д., Юксел Х., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Джон Атанасов" в София Тех Парк ще се проведе среща на тема „Полезният родител. Как да сме добър кариерен консултант на децата си".

***
София.
От 16.00 часа в Интер Експо Център ще бъде открито Осмото издание на DiVino.Taste.

***
София.
От 17.00 часа в Заседателна зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще се проведе среща-разговор с Жанет Орфану - аюрведа-йога, рейки и рефлексотерапевт.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои прожекция на филма „Рудолф Нуреев: Бялата врана".

***
София.
От 21.00 часа в Първо студио на БНР „Аларма Пънк Джаз" и ню джаз квартетът Eyot ще отбележат общ юбилей.

***
Благоевград.
В 12.00 часа в Центъра за личностно и творческо развитие на децата, сградата на бившия Младежки дом ще бъде обявени победителите в петото издание на конкурса „Национален парк „Рила" - познат и непознат".

***
Благоевград/Банско.
От 16.30 часа в Тържествена зала на читалище „Никола Вапцаров" ще се проведе брифинг след работна среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с контролните органи във връзка с готовността за зимния сезон.

***
Бургас
От 12.00 часа в Експозиционен център "Флора" ще се проведе Второто национално състезание по дебати "Въй Оупън 2018".

***
Бургас
От 14.00 часа в двора на СУ „Иван Вазов" Поморие (начален етап на обучение) ще бъде открита новата комбинирана спортна площадка.

***
Бургас.
От 17.45 часа в Експозиционен център „Флора" ще се бъде открито Второто национално състезание по дебати „Въй Оупън 2018". Събитието ще продължи до 25 ноември.

***
Брезник.
От 17.30 часа в кафе „Банката" зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов и народните представители Станислав Владимиров, Любомир Бонев и Иван Ченчев ще представят „Визия за България".

***
Варна.
От 9.30 часа в хотел "Черно море" ще се проведе дискусионен форум на тема "Ролята на неправителствения сектор в провеждането на общинскaта политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора". Организатор на събитието e дирекция "Превенции" в партньорство с Общинския съвет по наркотичните вещества, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Местната комисия за борба с трафика на хора и Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН.

***
Варна.
От 10.00 часа на строевия плац на Пункт за базиране Варна тържествено ще бъдат отбелязани 121-та годишнина от създаването на военноморска база Варна и празникът на Пункт за базиране Варна.

***
Варна.
От 10.00 часа в 128-а аудитория на Варненския икономически университет ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?".

***
Варна.
От 10.30 часа в конферентната зала на хотел-галерия „Графит", бул. „Княз Борис I" №65, ще се състои журналистически семинар, организиран от Европейския парламент в България. Семинарът ще запознае представителите на регионалните медии с приоритетни теми от дневния ред на Европейския парламент, както и практически насоки при отразяването на неговата работа, включително практически насоки за медиите за отразяване на предстоящите европейски избори през май 2019 г.

***
Варна.
От 13.30 часа в Аула Максима на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" ще се проведе публична лекция на проф. Алексей Громико „Политическата трансформация на евроатлантическото пространство".

***
Варна.
От 14.00 часа в 128-а аудитория на Икономически университет - Варна ще се проведе дискусия с млади хора под надслов „Накъде отива Европа?", организирана в партньорство от Бюрото на Европейския парламент в България и Икономическия университет във Варна.

***
Варна.
От 18.30 часа в хотел „Аресто Гардън" ще се проведе среща между доайени на курорта „Св. Св. Константин и Елена" и студенти от варненски университети.

***
Велико Търново.
От 09.00 до 17.00 часа в Аулата на Великотърновския университет ще се проведе конференция „Стойността на комуникациите в дигиталната ера". Събитието ще бъде открито от вицепремиера на Република България Томислав Дончев и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в 4 корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" министър-председателят на Република България Томислав Дончев и ректора проф. д-р Христо Бонджолов ще открият новия кабинет по мениджмънт в Стопанския факултет.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание"ще бъдат раздадени дипломите на абсолвентите от випуск 2018, професионално направление 3.7 „Администрация и управление" на Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий". Вероятно ще присъства министър-председателят на Република България Томислав Дончев.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Музикантът" - постановка на МДТ „Константин Кисимов".

***
Видин.
От 18.00 часа в залата на Симфониета - Видин ще бъде открито ХVII Национално състезание по природни науки и екология. Състезанието ще продължи до 25 ноември.

***
Враца.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени офертите в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка на три броя моторни превозни средства за нуждите на ОП БКС".

***
Добрич.
От 09.30 часа в ДГ № 8 „Бодра смяна" ще се играе кукления спектакъл „Тайнството речно конче".

***
Добрич.
От 18.00 часа в огледална зала „Нели Божкова" ще бъде представена книгата „Пред пепелището на нестаналото българско общество" на проф. Иво Христов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежкия център ще се проведе инициативата „Да общуваме реално, а не виртуално" - настолни игри.

***
Златоград.
От 13.30 часа в града ще се проведе спортен маратон „По стъпките на Делю войвода".

***
Кърджали.
От 12.00 часа в Професионалната гимназия по селско и горско стопанство зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва в церемонията по откриването на учебното заведение. В 13.30 часа заместник-регионалният министър ще открие информационна кампания за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020. Форумът ще се проведе в хотел „Кърджали", зала „Кърджали.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА в Кюстендил ще бъде представена кюстендилската песен, която ще участва в конкурса „Детска мелодия на годината".

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в Комплекса за социални услуги на деца и семейства ще се проведе Информационен ден.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА в Пазарджик ще се състои благотворителен бал „Изгряваща надежда" в подкрепа на деца с увреждания от града.

***
Пазарджик.
От 14.00 часа в пресклуба на БТА в Пазарджик ще бъдат представени резултатите от кампанията „Да спасим книга".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в офиса на Синдкален регионален съюз „Подкрепа" ще се проведе пресконференция на тема „29 години от създаването на СРС „Подкрепа"- Пловдив и протестите в страната".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в аудитория 17 на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще се проведе кръгла маса на тема „Трансформиращото (се) село".

***
Пловдив.
В 10.30 часа в детска ясла „Детски смях" ще се даде старт на строително-ремонтните дейности в детското заведение.

***
Пловдив.
В 10.30 часа на ул. „Костаки Пеев", в аудитория 17 на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще се състои кръгла маса на тема "Трансформиращото (се) село".

***
Пловдив.
В 13.00 часа от площада пред Общината ще тръгне Дионисиево шествие, с което ще се даде началото на Десетото издание на „Дефиле на младото вино". В 14.00 часа в Стария град ще се състои официалното откриване на фестивала.

***
Поморие.
От 14.00 часа в двора на СУ „Иван Вазов" ще бъде открита нова комбинирана спортна площадка.

***
Сливен.
От 12.30 до 14.30 часа на бул. „Цар Освободител" до банката ще се състоят безплатни изследвания за ХИВ и хепатит.

***
Сливен.
От 18.00 часа в зала "Сливен" ще се състои благотворителен концерт по повод годишнината от откриване на паметника на Шести артилерийски полк и за набиране на средства за възстановяването му. Предвиден е и Ден на отворените врати за посещение на паметника от 10.00 до 17.00 часа.

***
Смолян/с. Късак.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети училища и детски градини в област Смолян. Той ще се срещне с учители в ОУ „Христо Ботев" в село Късак, ще посети Професионалната гимназия по електротехника и СУ „Христо Ботев" в Девин.

***
Смолян/с. Момчиловци.
От 17.30 часа в Момчиловци ще бъде отбелязан Денят на християнското семейство. По време на празника шест семейства ще отпразнуват своите златни и сребърни сватби.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски" ще се проведе регионална работна среща - семинар на читалищата в областта.

***
Хасково.
От 18.00 часа в зала „Дружба" 21 формации ще се включат в благотворителния концерт „Ангели за надежда".

***
Шумен.
От 10.00 часа в Корпус 2 на Педагогическия факултет ще започне вторият пленарен ден от Научната конференция „Музикалната дейност на енциклопедиста Добри Войников".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 309 на корпус 1 на Шуменския университет ще се проведе уъркшоп в рамките на провеждащия се 10 Международен есенен турнир по информатика.

***
Шумен.
От 11.00 часа в сградата на Съдебната палата ще бъде открит Център за спогодби и медиация.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще заседава Постоянната комисия „Младежки дейности и спорт", а от 16.00 часа- Постоянната комисия „Бюджет и финанси".

***
Шумен.
От 17.00 часа в Заседателна зала на Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще се състои среща разговор с Жанет Орфану - аюрведа-йога, рейки и рефлексотерапевт.