Спецапелативният съд отстрани от длъжност началника на НОИ в Силистра
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Април 2019 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спецапелативният съд отстрани от длъжност началника на НОИ в Силистра

/КРОСС/ Спецапелативният съд отстрани окончателно от длъжност началника на НОИ в Силистра Милен Пенчев. Според магистратите, които не се съгласиха с доводите на първата инстанция, Пенчев можел да повлияе на разследването. Въпреки, че били разпитани всички свидетели, прокуратурата стъпва и на казаното и на още един, който е таен.Пенчев е обвинен за участие в организирана престъпна група за отпускане на пенсии чрез фалшиви документи.

Преди седмица на първа инстанция бащата на известната певица Тита запази мястото си в структурата, а само началничката на отдел "Пенсии" в дунавския град Стоянка Симеонова беше отстранена.

Той е обвинен за издаване на фалшиви документи за придобиване на максимални пенсии срещу 10 000 лева. Милен Пенчев, Стоянка Симеонова и Тодор Тодоров бяха привлечени към наказателна отговорност след специализираната акция в НОИ-Силистра и София. Според прокуратурата са били източвани пенсионни фондове. Желаещите максимална пенсия получавали за целта фалшиви документи. Арестите бяха извършени заради отпускане на пенсии чрез фалшиви документи.

Милен Пенчев е баща на певицата Тита. Той е директор на НОИ в Силистра отпреди 7 години, дотогава е зам.-кмет на Силистра по финансите, настоящ общински съветник от партия "Социалдемократическа партия". Преди 8 години бе кандидат-кмет на Силистра от ВМРО. Бивш президент на футболен клуб "Доростол".