Започва предизборната кампания за депутати в ЕП
Секция: ПОЛИТИКА
26 Април 2019 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва предизборната кампания за депутати в ЕП

/КРОСС/ Предизборната кампания официално започва от днес, 26 април, и ще приключи в 24 часа на 24-ти май. Броят на кандидатите в регистрираните листи, които се борят за място в Европейският парламент, е 318. Те са издигнати и подкрепени от 3 партии, 8 коалиции, 6 инициативни комитета. В две от листите фигурират граждани от страни членки на Евросъюза - холандец и унгарец.

Встъпителните обръщения на участниците в изборите ще бъдат излъчени по програма "Хоризонт" от 11 часа.

По време на предизборната кампания агитационни материали ще се поставят само в определените от кметовете за целта места. Забранява се тяхното унищожаване, заличаване. Агитация не може да се прави чрез обществения транспорт, а самите материали не бива да застрашават живота и здравето на гражданите, безопасността на движението. Сред забраните попадат още публикуването и излъчването на анонимни материали и такива, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. 

Предизборна агитация се води само на български език. Гербът или знамето на България или на чужда държава, както и религиозни знаци и изображения също са забранени за употреба. Агитацията е забранено да се провежда на работни места, в синдикални и работодателски организации и от служители на вероизповеданията. Не се счита за агитация извършването на религиозни обреди. 

При търговската реклама не бива да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция или инициативен комитет и кандидат. Не са медийни услуги социалните мрежи като Фейсбук, Туитър, други подобни, както и личните блогове. Там политическата реклама не се контролира от Централната избирателна комисия.

Репортажи, кореспонденции, интервюта и разработки по ваши сигнали, свързани с изборите, ще излъчваме в специалната ни рубрика "Изборът Европа" -  всеки делничен ден между 8:30 и 9 часа и между 17:30 и 18 часа.