Хосе Карерас кацна в София за последния си концерт
Секция: КУЛТУРА
08 Май 2019 20:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хосе Карерас кацна в София за последния си концерт

/КРОСС/ Легендарният тенор Хосе Карерас кацна на българска земя в 18:45 ч днес на ВИП терминала на аерогара София. Във видимо добра кондиция големият артист поздрави българските медии, дошли да го посрещнат. Малко след това Карерас се отправи за почивка в хотела си заедно със своя антураж преди динамичната програма, която му предстои през следващите дни в подготовка на самия концерт на 11 май в Арена Армеец.

Между 9 и 11 май Карерас и екипът му ще провеждат репетиции с оркестъра на Софийска опера и балет и солистите Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова.
Утре, 9 май, Карерас ще посети и Националната музикална академия „ Проф.Панчо Владигеров", където лично ректорът Димитър Цанев ще го удостои с най-високото почетно звание „Доктор хонорис кауза".

Интересът към последния концерт на Хосе Карерас в България на 11 май (събота) е огромен. Броени дни преди събитието билетите са почти изчерпани. Поради голямото търсене организаторите от Продуцентска компания АРТ БГ договориха отварянето на допълнителни сектори, в които местата са на чудесната цена 38 лв. и са вече в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на https://goo.gl/hGPQV5. Налични са и ограничени количества билети и на цени от 50 до 110 лв и ВИП билети от 150 до 180 лв.